Πόσο συχνά θα φορτίζουμε στο μέλλον το κινητό μας;

Πόσο συχνά θα φορτίζουμε στο μέλλον το κινητό μας;
People show their smartphones on December 25, 2013 in Dinan, northwestern France. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

Οι ερευνητές αποφάσισαν να αποβάλουν το άγχος μας και βρήκαν μία νέα λύση για τη φόρτιση της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων.

Ένας από τα μεγαλύτερα άγχη των περισσότερων ανθρώπων σήμερα είναι να ξεμείνει το κινητό του τηλέφωνο από μπαταρία.

Την εν λόγω ανασφάλεια θέλουν να αντιμετωπίσουν ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Μίσιγκαν και του Κορνέλ στις ΗΠΑ, οι οποίοι κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα νέο υλικό που απαιτεί ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα οι συσκευές με αυτό το υλικό στον επεξεργαστή τους να χρειάζεται να φορτίζονται μόνο κάθε τέσσερις φορές τον χρόνο.

Μέχρι στιγμής, οι επεξεργαστές είναι διαμορφωμένοι έτσι, ώστε απαιτούν συνεχή ροή ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με το νέο υλικό που θα χρειάζεται μονάχα μερικά κλάσματα ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνεπώς, αν υιοθετηθεί το νέο υλικό που προτείνουν, μελλοντικά εκτός από το γεγονός πως θα χρειάζεται να φορτίζουμε τις συσκευές μας κάθε τρεις μήνες, θα σημειωθεί σημαντική βελτίωσξ και στη χρήση της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας.