Πόσο θα αυξηθούν τα κρατικά έσοδα από την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Πόσο θα αυξηθούν τα κρατικά έσοδα από την επέκταση της τουριστικής περιόδου
Photo: pixabay.com
Η μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη αυξήθηκε κατά 8% το 2022.

“Οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου είναι 20% πάνω από το ’22 αυτή τη στιγμή” τόνισε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Επίλογος”, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, εκτιμώντας ότι «η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου συνιστά μεγάλη επιτυχία καθώς φέρνει νέα έσοδα στην οικονομία, σε περιόδους που παραδοσιακά ήταν off season».

Αναφορικά με το ποιες περιοχές αφορά η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Κικίλιας είπε: «Σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη τον Δεκέμβριο, την Πρωτοχρονιά οι πτήσεις δεν σταμάτησαν. Οι γερμανικές εταιρείες ταξίδεψαν μέχρι το τέλος της χρονιάς και ξανά ξεκινούν στις αρχές Μαρτίου, οι πτήσεις στο Αιγαίο όπως για παράδειγμα στη Ρόδο, είχαν 27% αύξηση το 2022 σε σχέση με το ’19, στα Ιόνια Νησιά, η Κεφαλονιά 23% αύξηση, η Κέρκυρα επίσης, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου είχε πληρότητα, η Σύμη, η Χάλκη η Νάξος είχαν πληρότητες 95%».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα προσελκύει πλέον ποιοτικό τουρισμό καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη αυξήθηκε κατά 8% φέτος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι «πρέπει να προσφέρουμε πραγματικό ποιοτικό τουρισμό και ποιοτικές υπηρεσίες, μέσα την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από την προσφορά και την ποιότητα σε σχέση με τις τιμές, αλλά να είμαστε ανταγωνιστικοί».

«Από την πρώτη στιγμή δίνουμε ιδιαίτερη προβολή στην γαστρονομία της χώρας, καθώς είναι ένας από τους τρεις λόγους για την επιλογή ταξιδιού και στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό φέραμε στην Ελλάδα και τη Michelin», επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνοντας, απαντώντας στο εάν οι εκλογές μπορεί να επηρεάσουν την τουριστική περίοδο, ο υπουργός Τουρισμού, δήλωσε: «Όσο νωρίς και να πάνε οι εκλογές ή όσο αργά διεξαχθούν, θα έχουμε τουριστική περίοδο, γιατί ξεκινάει από τις αρχές του Μαρτίου και στην Αθήνα δεν έχει σταματήσει καθόλου. Δεν θα επηρεάσουν οι εκλογές τουριστική περίοδο. Επαναλαμβάνω, είναι τόσο υγιείς και σημαντικές οι βάσεις που έχουμε βάλει στον ελληνικό τουρισμό – όλοι μαζί οι ιδιώτες, ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού, οι επενδυτές, οι εγχώριοι, οι καταστηματάρχες που, όποιος έρχεται στην Ελλάδα ξανάρχεται πάντα, όποιος δεν έρχεται είναι όνειρό του να έρθει και γι’ αυτό και το 2023 περιμένουμε να είναι μια πάρα πολύ ισχυρή τουριστική περίοδος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: