Το «Ποτάμι» που κλέβει ιδέες «από Αριστερά και Δεξιά»

Το «Ποτάμι» που κλέβει ιδέες «από Αριστερά και Δεξιά»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι είναι ευρωπαϊστής και υπέρ του Μνημονίου, αλλά υποστήριξε ότι εφαρμόστηκε με λάθος τρόπο.

Ξεκαθάρισε εξαρχής ότι δεν είναι ούτε με την Αριστερά ούτε με τη Δεξιά. Απέφυγε να δώσει ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο, αναμένοντας -όπως ο ίδιος είπε- τους άλλους να δώσουν πρώτα τα δικά τους. Τάχθηκε υπέρ του Μνημονίου, αλλά υπέρ του… καλού Μνημονίου, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ, κατά την άποψή του.

Κόμισε προτάσεις για το πολιτικό σύστημα, όπως το «γερμανικό» μοντέλο εκλογικού νόμου, το οποίο έχει παρουσιαστεί από το 2000. Και τέλος, εμφανίστηκε ευρωπαϊστής, αλλά ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποφασίσει ποια Ευρώπη και ποια ευρω-ομάδα θέλει.

Κάπως έτσι, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιχείρησε να αναλύσει το ιδεολογικό ίχνος του «Ποταμιού» του και να παρουσιάσει το στελεχιακό του πυρήνα, στον οποίο όμως διακρίνονται μόνον… γνωστοί και φίλοι, όπως ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ο τραγουδοποιός Νίκος Ξυδάκης, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου και άλλοι.

Ενδεικτικό είναι ότι λίγο μετά την ανακοίνωση των ονομάτων αυτών, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, με ανάρτησή του στο Facebook, πήρε αποστάσεις και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πολιτευτεί με το «Ποτάμι»…

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr