Πούτιν: Η Ρωσία δεν έχει «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» – Δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στο NATO

Πούτιν: Η Ρωσία δεν έχει «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» – Δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στο NATO
In this pool photograph distributed by Russian state agency Sputnik, Russian president-elect Vladimir Putin walks prior to his inauguration ceremony at the Kremlin in Moscow on May 7, 2024. (Photo by Sergei BOBYLYOV / POOL / AFP) Photo: AFP
«Επινόησαν πως η Ρωσία θέλει να επιτεθεί στο NATO (...) Ποιος τον διανοήθηκε αυτό τον παραλογισμό; Βλακείες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του δεν έχει «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» και δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στο NATO, δυο χρόνια και πλέον μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Μην αναζητάτε κάτι που δεν υπάρχει (…) μην ψάχνετε τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες μας. Δεν υπάρχουν», είπε ο κ. Πούτιν σε δημοσιογράφους πρακτορείων ειδήσεων, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου για το ότι είχαν εγερθεί οι σημαίες της σύγχρονης Ρωσίας, της αυτοκρατορικής Ρωσίας και της ΕΣΣΔ μπροστά στην έδρα της Gazprom στην Αγία Πετρούπολη όπου έγινε η συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Πούτιν άδραξε την ευκαιρία να καταγγείλει τους Δυτικούς που τον κατηγορούν ότι θέλει να αρχίσει στρατιωτική σύγκρουση με το NATO επιχειρηματολογώντας πως κατά συνέπεια οι χώρες τους πρέπει να προετοιμαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επινόησαν πως η Ρωσία θέλει να επιτεθεί στο NATO (…) Ποιος τον διανοήθηκε αυτό τον παραλογισμό; Βλακείες», είπε.

Η Μόσχα επέμενε για μήνες να διαψεύδει πως ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία, προτού τελικά προχωρήσει στην εισβολή την 24η Φεβρουαρίου 2022, κατηγορώντας τη Δύση πως χρησιμοποιούσε τον σύμμαχό της για να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία.

Παρότι το Κρεμλίνο αρνείται πως επιδιώκει να ανασυστήσει τη χαμένη αυτοκρατορία, η Μόσχα προχώρησε στην προσάρτηση πέντε ουκρανικών περιφερειών που ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Πούτιν, επισημαίνουν ότι στο παρελθόν αποτελούσαν μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας και της σοβιετικής ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: