«Πραγματική αλλαγή» στη συμφωνία για το Brexit ζητούν οι Εργατικοί από την Τερέζα Μέι

«Πραγματική αλλαγή» στη συμφωνία για το Brexit ζητούν οι Εργατικοί από την Τερέζα Μέι
epa07458679 A woman with a placard 'Mayday Mayday, is anybody Listening?' attends the 'Put it to the People' march in London, Britain, 23 March 2019. Hundreds of thousands of people take part in the protest calling for a referendum on the final Brexit deal. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πιέζει τη βρετανική κυβέρνηση το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Το Εργατικό Κόμμα, που έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο του Brexit, κάλεσε σήμερα την Ντάουνινγκ Στριτ να παρουσιάσει μια “πραγματική αλλαγή” στη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Είμασε απογοητευμένοι που η κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει μια πραγματική αλλαγή ή έναν συμβιβασμό”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του κόμματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Καλούμε την πρωθυπουργό να παρουσιάσει αυθεντικές αλλαγές στη Συμφωνία της, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια εναλλακτική λύση η οποία θα μπορούσε να υποστηριχθεί στο κοινοβούλιο και να ενώσει τη χώρα”, πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος των Εργατικών Κιρ Στάρμερ έγραψε στο Twitter: “Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν εκφράζει κάποια πραγματική αλλαγή στη διατύπωση της πολιτικής διακήρυξης”.

Την Τετάρτη και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν “εποικοδομητικό” τον πρώτο γύρο των συνομιλιών, οι οποίες συνεχίστηκαν χθες και σήμερα. Η Μέι πρότεινε αυτή τη διαπραγμάτευση αφού η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές από τους βουλευτές.

Μετά την ανακοίνωση των Εργατικών σήμερα, η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου για την ημέρα, στο 1,2988 δολάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters