Προς παράταση η σύνδεση των POS με τις ταμειακές – Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Προς παράταση η σύνδεση των POS με τις ταμειακές – Τι ισχύει για τα πρόστιμα
Συσκευή POS σε εστιατόριο στην Αθήνα, την Τρίτη 01 Αυγούστου 2017. Άτυπη παράταση της προθεσμίας, για την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, γνωστών ως POS, δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έως σήμερα, τελευταία ημέρα της προθεσμίας, ούτε το 50% των επιχειρήσεων  δεν έχει συνδέσει τις ταμειακές με το POS

Το ενδεχόμενο της παράτασης εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη διασύνδεση των 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS, λόγω εκταταμένων δυσλειτουργιών στο σύστημα.

Έως σήμερα, τελευταία ημέρα της προθεσμίας, ούτε το 50% των επιχειρήσεων  δεν έχει συνδέσει τις ταμειακές με το POS, ενώ και οι αναβαθμίσεις λογισμικού απαιτούν κι άλλο χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ζήτησε παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της διαδικασίας διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, τουλάχιστον για ένα τρίμηνο επιπλέον, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαΐου 2024, και τη χορήγηση περιόδου ανοχής μέχρι τις 10 Μαρτίου 2024 για την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ του μηνός Ιανουαρίου 2024, ζητά, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος στο MEGA «δεν θα επιβληθούν πρόστιμα αν φταίει ο πάροχος ή το λογισμικό που δεν έχει αναβαθμιστεί. Δεν είναι δική σας υπαιτιότητα. Θα πέσουν πρόστιμα εκεί που πρέπει και εφόσον χρειαστεί. Το ζητούμενο δεν είναι να μαζέψουμε λεφτά από τα πρόστιμα. Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί το έργο. Αν δε το κάνουμε, με μαθηματική ακρίβεια η χώρα μας θα χάσει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η αναβάθμιση γίνεται απομακρυσμένα στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά υπάρχει ποσοστό που δεν έχει αναβαθμιστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: