Σε φάση «νηφαλιότητας» ο κλάδος του streaming – Γιατί «φρέναρε» η αύξηση των συνδρομητών;

Σε φάση «νηφαλιότητας» ο κλάδος του streaming – Γιατί «φρέναρε» η αύξηση των συνδρομητών;
Photo: pixabay.com
Οι μεγάλοι «παίχτες» του κλάδου μετατοπίζουν τώρα την προσοχή τους στη διαχείριση των συνδρομητών.

Η αύξηση των συνδρομητών στον κλάδο του streaming στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε για το 2023 στο 10,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Antenna, σε ένα ακόμη σημάδι ότι η «έκρηξη» ανάπτυξης μπορεί να έχει παρέλθει για τον κλάδο.

Η ανάπτυξη στην συνδρομητών κατηγορία premium συνδρομητών video-on-demand επιβραδύνθηκε από 21,6% το 2022, αλλά η συνολική ανάπτυξή της έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Το Netflix, η Peacock που ανήκει στην Comcast και το Paramount+ της Paramount Global οδήγησαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη με τις συνολικές συνδρομές να ανέρχονται σε 242,9 εκατομμύρια στο τέλος του 2023.

Η Antenna δήλωσε ότι το streaming εισέρχεται σε μια νέα φάση νηφαλιότητας.

Από την υπερ-εστίαση στις εξαγορές για να προσελκύσουν ένα μαζικό κοινό, οι μεγάλοι «παίχτες» του κλάδου μετατοπίζουν τώρα την προσοχή τους στη διαχείριση των συνδρομητών, είπε.

Στην αρχή της έκρηξης του streaming, οι εταιρείες επικεντρώθηκαν στην άντληση χρημάτων για τη δημιουργία μεγάλου όγκου περιεχομένου για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους συνδρομητές.

Οι πελάτες εγγράφηκαν επίσης σε υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι με τις αίθουσες των κινηματογράφων να είναι απρόσιτες.

Έκτοτε και με τις δίδυμες απεργίες του Χόλιγουντ το 2023, οι εταιρείες επιδιώκουν να διατηρήσουν τις δαπάνες για το περιεχόμενο σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα προωθούν τις διαφημιστικές προσφορές τους για να προσελκύσουν έσοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com