Πρωταγωνιστής του Breaking Bad ξεσπά: «Δεν παίρνω τίποτα από το Netflix. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν»

Πρωταγωνιστής του Breaking Bad ξεσπά: «Δεν παίρνω τίποτα από το Netflix. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν»
Photo: AFP
Μίλησε δημόσια για ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων στο Χόλιγουντ.

Θέση υπέρ των απεργών του Χόλιγουντ, με σεναριογράφους και ηθοποιούς να ζητούν δικαιότερες αμοιβές από τα studio και τις πλατφόρμες streaming, πήρε ο Άαρον Πολ, εκ των πρωταγωνιστών της πασίγνωστης σειράς “Breaking Bad“.

Συμμετέχοντας σε πικετοφορία μαζί με τους απεργούς της SAG-AFTRA, ο Πολ δήλωσε πως δεν έχει λάβει ούτε ένα σεντ από το Netflix, παρά τη μεγάλη επιτυχία που έχει γνωρίσει η σειρά στην πλατφόρμα.

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν παίρνω τίποτα από το Netflix για το Breaking Bad και αυτό είναι τρελό για μένα. Οι σειρές ζουν και συνεχίζουν να ζουν σε αυτές τις πλατφόρμες. Νομίζω ότι πολλοί από αυτούς τους streamers γνωρίζουν ότι τη γλίτωσαν με το να μην πληρώνουν τους ανθρώπους έναν δίκαιο μισθό και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έχει «γράψει» το Breaking Bad στο Netflix

Το γεγονός ότι ένας από τους πρωταγωνιστές μιας εκ των αναμφισβήτητα μεγαλύτερων τηλεοπτικών σειρών της τελευταίας δεκαετίας (και σίγουρα εκ των δημοφιλέστερων) δεν πληρώνεται από το streaming, δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το ποιος ακριβώς επωφελείται οικονομικά από την προβολή της σειράς.

Πριν από δέκα χρόνια, το Breaking Bad ήταν η πιο δημοφιλής σειρά στο Netflix και, αν και έχει πέσει από το Top 10, σύμφωνα με την εταιρεία, εξακολουθεί να είναι απίστευτα δημοφιλής στους θεατές της πλατφόρμας.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το Netflix μπορεί να πιστωθεί, εν μέρει, την ενίσχυση της συνολικής δημοτικότητας της σειράς, καθώς την έφερε στην πλατφόρμα streaming του, ενώ η σειρά προβαλλόταν ακόμα στο AMC, το αρχικό της δίκτυο.

Αφού άρχισε να προβάλλεται το δράμα, η δημοτικότητα της σειράς στο AMC αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου, το αντίθετο από την πτώση των θεατών που συνήθως παρουσιάζουν οι σειρές. Το φινάλε της τέταρτης σεζόν προσέλκυσε λιγότερους από 2 εκατομμύρια θεατές. Το φινάλε της σειράς, δύο χρόνια αργότερα, το παρακολούθησαν 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com