«Πρωτιά» των Marlboro στη «καρδιά» των καπνιστών

«Πρωτιά» των Marlboro στη «καρδιά» των καπνιστών
Photo:

Περισσότερα από 391 δισεκατομμύρια τσιγάρα πουλήθηκαν το 2015 παγκοσμίως.

Εδώ και μια δεκαετία, η Marlboro συνεχίζει να βρίσκεται στη λίστα της ετήσιας κατάταξης των πιο σημαντικών εμπορικών σημάτων στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα της BrandZ που πραγματοποιείται απ’ την εταιρεία Millward Brown.

Στην τελευταία έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η αξίας της εταιρείας Marlboro υπολογίζεται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια – 19 % περισσότερο από ότι την περασμένη χρονιά. Η εταιρεία βρίσκεται στην 10η θέση, αφήνοντας πίσω κολοσσούς που περιμέναμε να συναντήσουμε πιο ψηλά – όπως το Facebook και η Amazon.

Η λήψη αυστηρών μέτρων στην καπνοβιομηχανία, φαίνεται πως βοηθά την Malboro – αφού κάνει όλο και δυσκολότερη την είσοδο νέων εταιρειών στη λίστα.

«Οι απαγορεύσεις της διαφήμισης και τα όρια στις στρατηγικές του μάρκετινγκ θέτουν ένα πολύ “αποτελεσματικό εμπόδιο” στις άλλες μάρκες ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού που καπνίζει», δήλωσε η Elspeth Cheung της BrandZ. « Η Marlboro είναι ένας ηγέτης στην αγορά με μια ισχυρή κληρονομιά … Αυτή η κληρονομιά έχει βοηθήσει στο να παραμείνει μια εξέχουσα μάρκα μέχρι σήμερα», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την αμερικανική μητρική εταιρία Altri, η Marlboro είναι η μεγαλύτερη μάρκα τσιγάρων στις ΗΠΑ τα τελευταία 35 χρόνια . Η εταιρεία κατέχει το 44 % της αγοράς στις ΗΠΑ, καθιστώντας το μερίδιο αυτό μεγαλύτερο απ’ ότι οι επόμενες 10 εταιρείες καπνού σε συνδυασμό».
Η αποτίμηση που έκανε η BrandZ περιλαμβάνει την αξία της μάρκας Marlboro τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό. Η Phillip Morris International, που είναι υπεύθυνη για την πώληση των προϊόντων Marlboro εκτός των ΗΠΑ, χωρίστηκε από την Altria το 2008.

Και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πωλήσεις ύψους 391 δισεκατομμυρίων τσιγάρων Marlboro την περασμένη χρονιά.