Πρώτο και «δισεκατομμυριούχο» το Android για το 2014

Πρώτο και «δισεκατομμυριούχο» το Android για το 2014

Το λειτουργικό σύστημα της Google σπάει για πρώτη φορά το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου παραγγελιών.

Το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου παραγγελιών σε ένα έτος έσπασε το λειτουργικό σύστημα Android. Το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα smartphones κατέλαβε ποσοστό της τάξης του 81% της παγκόσμιας αγοράς για το 2014.

Παρά τα παράπονα για την έκδοση Lollipop 5.0 και το εντυπωσιακό ρεκόρ του iPhone το τελευταίο τρίμηνο του 2014, το Android συνεχίζει να κυριαρχεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Σύμφωνα με την έκθεση της Strategy Analytics, οι συνολικές παραγγελίες για Android συστήματα έφτασαν τα 1042,7 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 260 εκατομμύρια περίπου σε σχέση με το 2013.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε το iOS της Apple, φτάνοντας τις 192,7 εκατομμύρια παραγγελίες. Και μπορεί ο συνολικός αριθμός των πωλήσεων του λειτουργικού της Apple να αυξήθηκε κατά 40 εκατομμύρια περίπου σε σχέση με το 2013, το ποσοστό του, ωστόσο, στην «πίτα» των παγκοσμίων παραγγελιών μειώθηκε κατά 0,5% (15% έναντι 15,5% την προηγούμενη χρονιά). Παραμένει ακόμα, πάντως, ο σημαντικότερος ανταγωνιστής του Android.

Το ρεκόρ του Android οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην αύξηση της ζήτησης smartphones στις αγορές της Ασίας, με την Κίνα και την Ινδονησία να αποτελούν το «Ελ Ντοράντο» της παγκόσμιας τεχνολογικής αγοράς. Το 2014 ήταν, άλλωστε, μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την κατηγορία, με τις συνολικές παραγγελίες να φτάνουν στο ύψος των 1,3 δις, μια αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2013.