Ψάχνεις δουλειά στο εξωτερικό; Η Silver Lining θα στη βρει!

Ψάχνεις δουλειά στο εξωτερικό; Η Silver Lining θα στη βρει!

Μια ελληνική εταιρεία αναλαμβάνει να σε «αποκαταστήσει» επαγγελματικά στο εξωτερικό.

Φαινόμενο των καιρών, επιβεβλημένη ανάγκη αλλά και συνειδητή επιλογή, η οικονομική μετανάστευση θεωρείται πλέον μονόδρομος για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να εξελιχθούν επαγγελματικά σε «υγιείς» αγορές. Ακόμη όμως και αν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα – τόσο σε επίπεδο σπουδών όσο και σε επίπεδο προϋπηρεσίας – για να διεκδικήσουν θέσεις που ανοίγουν, κυρίως από πολυεθνικές, σε άλλες αγορές του εξωτερικού, οι περισσότεροι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με τη δυσκολία του να τις εντοπίσουν, αφού δεν διαθέτουν ούτε τον κατάλληλο μηχανισμό αναζήτησης ούτε τη δικτύωση που απαιτείται.

Τη γεφύρωση αυτού του χάσματος επιχειρεί μια ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, ονόματι Silver Lining HR Services, η οποία έχει επιφορτιστεί με την εξεύρεση εργασίας σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό.

Ήταν Φεβρουάριος του 2013 όταν η Μαρία Τσιμπιροπούλου μητέρα δύο παιδιών και άνεργη τότε, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία ανθρωπίνου δυναμικού εκμεταλλευόμενη τις επαφές και τις γνωριμίες που είχε στο εξωτερικό. Η εταιρεία έκανε τα πρώτα της βήματα στη Θεσσαλονίκη, όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέπτυξε συνεργασία με τη βρετανική Gordon Charles, γεγονός που οδήγησε στην μεταφορά της έδρας της στο Λονδίνο. Σήμερα, έπειτα από τρεισήμισι χρόνια δραστηριοποίησης στην αγορά, τις υπηρεσίες της Silver Lining απολαμβάνουν όχι μόνο Έλληνες που ψάχνουν για δουλειά στην Ευρώπη ή σε τρίτες χώρες, αλλά και αρκετοί Ρουμάνοι, Ιταλοί, Βούλγαροι, Ισπανοί που αναζητούν ευκαιρίες εκτός των εθνικών τους συνόρων.

Το «mix & match» μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων είναι σίγουρα μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί σοβαρή έρευνα και χρόνο για να ευοδωθεί μια συνεργασία και να μείνουν αμφότεροι ευχαριστημένοι. Η συστηματική έρευνα αγορών, η συνεργασία με επαγγελματικές σχολές και συλλόγους, αλλά και με συμβούλους επιχειρήσεων, καθώς και η επαφή με προξενικές αρχές, είναι προαπαιτούμενα προκειμένου να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι, μέχρι στιγμής, η Silver Lining φαίνεται αντάξια των προσδοκιών των πελατών της, αφού σε μια δύσκολη εποχή, έχει καταφέρει να αποκαταστήσει επαγγελματικά πάνω από 250 άτομα ,είτε συνεργαζόμενη με την Gordon Charles, είτε μέσω δικών της projects όπως αυτού της Νέας Ζηλανδίας που αφορά τεχνικούς στον κατασκευαστικό κλάδο.

Αν πάντως αναρωτιέστε ποιες χώρες αναζητούν σήμερα ανθρώπινο δυναμικό είναι όσες έχουν ισχυρές οικονομίες, ικανές να απορροφούν τους κραδασμούς της οικονομικής κρίσης και να τους μετουσιώνουν σε ανάπτυξη. Τέτοιες αγορές είναι η Βρετανία, η Γερμανία και η Αυστρία, λιγότερες θέσεις εργασίας «ανοίγουν» σε Ελβετία και Νορβηγία, ενώ προοπτική υπάρχει σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Όσο για τους τομείς στους οποίους υπάρχει κενό δεν είναι άλλοι από τον Τουρισμό, τον κλάδο της Υγείας και της παροχής υπηρεσιών σε άτομα ηλικιωμένα ή με ειδικές ανάγκες, στις μεταφορές και τα logistics, αλλά και στις νέες τεχνολογίες, στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες.