Ψηφιακοί «τίτλοι τέλους» στις καταθέσεις πινακίδων

Ψηφιακοί «τίτλοι τέλους» στις καταθέσεις πινακίδων

Η Hellas Direct συστήνει την online ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς μεσάζοντες.

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που καταθέτουν τις πινακίδες επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα κόστη συντήρησης των οχημάτων τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας διαρκώς αυξάνονται και τα ποσά που πρέπει να διατεθούν για την ασφάλεια και το σέρβις καθιστούν τη μετακίνηση με αυτοκίνητο ασύμφορη. Από τη στιγμή που το κόστος των τελών κυκλοφορίας είναι προκαθορισμένο, ίσως τα πράγματα να άλλαζαν εάν μειωνόταν το κόστος της ασφάλειας και της συντήρησης. Αυτό το κενό στην ελληνική αγορά επιχείρησε να καλύψει η Hellas Direct,  η ασφαλιστική εταιρεία χωρίς μεσάζοντες που βασίζεται σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο λειτουργίας.

Ο  Αλέξης Πανταζής και ο Αιμίλιος Μάρκου πήραν το ρίσκο να αφήσουν τις σίγουρες δουλειές του στο Λονδίνο για να κάνουν πράξη στην Ελλάδα το όραμά τους. Έχοντας καταστρώσει το επιχειρηματικό τους πλάνο έπεισαν ξένους επενδυτές για τη χρηματοδότηση της καινοτόμου startup, για τη λειτουργία της οποία χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια μεθοδικής δουλειάς.

Ήδη, από το 2009 οι ιδρυτές της Hellas Direct έβλεπαν πως η κρίση θα βάθαινε ακόμη περισσότερο και εκτιμούσαν πως θα κατευθυνόταν ανατολικά. Κάνοντας τη δική τους έρευνα αγοράς κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπήρχε ένα τεράστιο κενό στο κομμάτι των προσιτών ασφαλειών αυτοκινήτου στη χώρα μας και έτσι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο και να αδράξουν την ευκαιρία που πρόσφερε η ελληνική αγορά.

Το 2012 συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό ως η ασφαλιστική εταιρεία που δουλεύει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, χωρίς μεσάζοντες και κρυφές χρεώσεις και τιμολογεί με βάση τον οδηγό, τα χαρακτηριστικά του καθώς και το αυτοκίνητό του. Είναι η μοναδική εταιρεία που χρησιμοποιεί την παραμετροποίηση και το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές στους ασφαλείς οδηγούς, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα απόκτησης, μέσω της υπηρεσίας Timeline, ευέλικτων «πακέτων» ασφάλισης ΙΧ, που τους επιτρέπουν να επιλέγουν συμβόλαια ισχύος από 30 έως και 365 ημέρες κατ’ έτος.

Γρήγορη και απλή online ασφάλιση που διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Hellas Direct. Οι όροι και προϋποθέσεις είναι απλοποιημένοι, ενώ υπάρχουν ολοκληρωμένες επιλογές ασφάλισης. Τα προγράμματα, ανεξαρτήτως διάρκειας, περιλαμβάνουν οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων και νομική προστασία, με το κόστος να είναι κατά μέσο όρο κατά 23,7% χαμηλότερο από την υπόλοιπη αγορά. Εκτός από την περιοχή της Αττικής το start up δραστηριοποιείται και στην Θεσσαλονίκη.

Η  Hellas Direct βραβεύθηκε μάλιστα για τις υπηρεσίες της από τα e-volution awards 2013 (βραβεία καινοτομίας και νέας e-επιχείρησης) και 2014 (ασημένιο βραβείο για ασφαλιστικές υπηρεσίες), ενώ αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Endeavor. Είναι η εμπορική επωνυμία της HD Insurance Ltd, μιας κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας ζημιών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα υπό το καθεστώς της Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, ενώ έχει μακρόχρονη στρατηγική συνεργασία με τη Munich Re αλλά και την υποστήριξη μιας σημαντικής ομάδας Ελλήνων και διεθνών επενδυτών με εκτενή εμπειρία στη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Ιδιωτική ασφάλιση ίσον αξιοπρεπής σύνταξη;