Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την οπαδική βία – Πότε ανοίγουν τα γήπεδα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την οπαδική βία – Πότε ανοίγουν τα γήπεδα
Αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα ποδοσφαίρου Βόλος - Ολυμπιακός για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο Βόλο, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων διεκόπη το παιχνίδι ανάμεσα στον Βόλο και τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Με το σκορ στο 2-2, οι οπαδοί του Ολυμπιακού συνεπλάκησαν με άνδρες της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Λίγοι φίλοι των Πειραιωτών κατάφεραν να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο γρήγορα τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε εκτόξευση αντικειμένων προς την πλευρά των αστυνομικών, με τη μεγάλη μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού να αποχωρεί από το Πανθεσσαλικό. Oι παίκτες των δυο ομάδων έπειτα από περίπου 10 λεπτά αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, με την ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα να είναι αποπνικτική. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποια κόμματα υπερψήφισαν.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Ειδικότερα το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης και των Σπαρτιατών, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η Νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nα σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου αποφασίστηκε ότι η 1η Φεβρουαρίου καθιερώνεται ως «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου», κάνοντας δεκτή σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις, τα γήπεδα θα ανοίξουν και πάλι, για τους φιλάθλους, στις 13 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: