Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποια ονόματα συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που κατάρτισε το Ποτάμι ανακοίνωσε το μεσημέρι από την Λάρισα, ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, όπως ανέφερε, επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση από την πρωτεύουσα του Κέντρου.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τέθηκε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που είναι βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο και ακολουθεί ο ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, Θανάσης Σκόκος που είναι στέλεχος του Ποταμιού από την πρώτη στιγμή. Στις λοιπές δέκα θέσεις, συμμετέχουν προσωπικότητες που τιμούν, όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με την συμμετοχή τους το Ποτάμι καθώς είναι μη εκλόγιμες.

Όπως σχολίασε, αναφερόμενος στην σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σε μία εποχή που τα παλιά κόμματα επιλέγουν είτε στενά κομματικά πρόσωπα είτε πρόσωπα που θα τα βοηθήσουν προεκλογικά, στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας του Ποταμιού, συμμετέχουν 12 άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά την χώρα και δεν έχουν εμπλοκή με το παλιό εκλογικό σύστημα. Ενώ είναι ικανοί να αντιπροσωπεύσουν επάξια τον ελληνικό λαό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για ακόμη μία φορά, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο Σταύρος Θεοδωράκης, καταθέτοντας την προσωπική του εκτίμηση αλλά και επικαλούμενος τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, θεώρησε ως δεδομένο ότι το Ποτάμι θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Παρατήρησε, πάντως, ότι σημασία δεν έχει μόνον να είναι τρίτη δύναμη, αλλά το «πόσο μεγάλη δύναμη θα είναι αυτή», σχολιάζοντας ότι αλλιώς θα είναι να έχει 8% και αλλιώς 15%, έτσι ώστε να εκπροσωπεί μία δύναμη που θα μπορεί να επουλώσει τις πληγές των Ελλήνων. Υπογράμμισε δε, μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση των θέσεων απασχόλησης θα πρέπει να αποτελεί «εθνική θέση». Θα το θεωρήσω αποτυχία η ήττα, δήλωσε, να μην είμαστε τρίτο κόμμα και φοβάμαι ότι θα είναι ήττα και της χώρας να μην είμαστε τρίτο κόμμα. Ωστόσο διέβλεψε ότι ο οι ψηφοφόροι επιφυλάσσουν μία πολύ μεγάλη έκπληξη για την 25η Ιανουαρίου, καθώς τα ποσοστά θα δώσουν ένα «ορμητικό και μεγάλο Ποτάμι που μπορεί να τα αλλάξει όλα χωρίς να τα γκρεμίσει».

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι την επαύριο των εκλογών το Ποτάμι θα συνεργαστεί με όποιον επιβάλει το εθνικό συμφέρον και δήλωσε ότι στις 26 του μηνός, θα έχει έτοιμη μία κυβερνητική πρόταση, η οποία βεβαίως θα λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρόσθεσε δε ότι για την όποια συνεργασία, τίθενται μία σειρά από προϋποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού και το Ποτάμι, χωρίς να έχει ανάγκη να έχει δικούς του υπουργούς και αντιπροέδρους, θα έχει λυμένα τα χέρια για να παρουσιάσει μία πατριωτική πρόταση για την χώρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε ότι στην Ελλάδα οι λύσεις στα προβλήματα μπλοκάρονται από δυο παραμέτρους, τα «συμφέροντα» και τις «συντεχνίες». Εμείς, ανέφερε, έχουμε πει ότι αυτές οι δυο βαριές μπάλες στα πόδια της κοινωνίας με το Ποτάμι δεν θα περάσουν καλά.

Καυτηρίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν θα ψηφίσουν οι 18αρηδες και υπενθύμισε την πρόταση του Ποταμιού, για δικαίωμα ψήφου στους νέους από τα 16.

Επίσης άσκησε οξεία κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χαρακτηριστικά: «στον ΣΥΡΙΖΑ «προσεύχονται κάθε βράδυ να μην έχουν αυτοδυναμία, γιατί και αν ακόμη πάνε έξω να διαπραγματευτούν μετά πως θα πείσουν τους βουλευτές από τις 20 συνιστώσες να ψηφίσουν;» αναρωτήθηκε.
ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού που παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Λάρισα, παρουσία και των υποψήφιων απαρτίζεται από τους ακόλουθους:

1. Παναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο
2. Θανάσης Σκόκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Στέλεχος στο Ποτάμι από την πρώτη στιγμή
3. Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης – Ερευνητής ΙΤΕ
4. Άννα Ευφραιμίδου- Παπασταύρου, Γιατρός – Ιδρυτής της πρώτης μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού
5. Ιόλη Καλαβρέζου, Καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Χάρβαρντ και Dumbarton Oaks
6. Σπύρος Καχριμάνης, Γεωργός – Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
7. Δημήτρης Κυριακού, Επικεφαλής οικονομολόγος της πλατφόρμας “Ευφυούς Εξειδίκευσης” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
8. Αναστασία Λαμπρία, δημοσιογράφος-εκδότρια των εκδόσεων Ποταμός
9. Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για 4 χρόνια και 12 χρόνια στα Βαλκάνια
10. Βασίλης Μαρκής, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων
11. Γιούλη Μενουδάκου, ψυχολόγος, συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων
12. Στρατής Μούγερ, Eπιχειρηματίας.