Ψήφος εμπιστοσύνης ή… αναγκαίο κακό η κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων της Jaguar Land Rover στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Ψήφος εμπιστοσύνης ή… αναγκαίο κακό η κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων της Jaguar Land Rover στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Η καινοτόμα γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας θα κατασκευαστεί από την ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη και υπό την απειλή του Brexit, αυτοκινητοβιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας.

του Christopher Jasper, Bloomberg

Η Jaguar Land Rover σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα γκάμα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, διασφαλίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και δίνοντας ώθηση σε μια βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει κλονιστεί από περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο εργοστασίων.

Η κίνηση, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, περιλαμβάνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών. Συγκεκριμένα, εξασφαλίζει το μέλλον του εργοστασίου της εταιρείας στο Castle Bromwich της κεντρικής Αγγλίας, ενώ έρχεται σε μια στιγμή που η JLR έχει δεσμευτεί να προσφέρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις όλων των νέων μοντέλων από το 2020. Το πρώτο όχημα που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής θα είναι μια ηλεκτρική έκδοση του κορυφαίου μοντέλου XJ της Jaguar.

Το Brexit, η επιβράδυνση στην Κίνα, και η υποχώρηση της ζήτησης για ντιζελοκίνητα οχήματα έχουν πλήξει τη JLR, η οποία κατέχει τα εμβληματικά εμπορικά σήματα Jaguar και Land Rover. Η εταιρεία, μέρος της ινδικής εταιρείας Tata Motors Ltd., δήλωσε τον Ιανουάριο ότι θα περικόψει 4.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως για να εξοικονομήσει ρευστό και η Tata διερευνά όλες τις διαθέσιμες επιλογές της, ανέφερε το Bloomberg τον Μάρτιο.

Παράλληλα με την αντιμετώπιση αυτής της επιβράδυνσης, η JLR, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έχει να διαχειριστεί και μια δαπανηρή μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Το SUV μοντέλο της Jaguar, I-Pace, το πρώτο εντελώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της εταιρείας, κατασκευάζεται στην Αυστρία. Παράλληλα, η εταιρεία ανακατασκευάζει μέρος του εργοστασίου της στο Solihull για να παράγει ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων Range Rover της Land Rover.

Τα φτηνότερα μοντέλα μετακινούνται σε ένα χαμηλότερου κόστους εργοστάσιο στη Σλοβακία, το οποίο ανέλαβε την παραγωγή του Land Rover Discovery πέρυσι και θα παράγει επίσης την ανανεωμένη έκδοση του αρχικού μοντέλου Defender της μάρκας. Η JLR δεν έχει αποκαλύψει ακόμα εάν το μοντέλο θα είναι υβριδικό ή αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, Greg Clark, χαρακτήρισε την απόφαση ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στον κλάδο αυτοκινήτων της Βρετανίας, που θα θέσει τη Βρετανία στην πρωτοπορία της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων.