Ψωνίστε απευθείας από τις διαφημίσεις του Facebook

Ψωνίστε απευθείας από τις διαφημίσεις του Facebook

Πώς οι νέες δυνατότητες της εφαρμογής του Facebook για τις κινητές συσκευές μπορούν να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας;

Το Facebook πρόκειται να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή των επιχειρήσεων που αποφασίζουν να διαφημιστούν μέσα από την πλατφόρμα του για κινητές συσκευές.

Όπως εξηγεί η σελίδα τεχνολογικών νέων TechCrunch, το Facebook προσθέτει τη  δυνατότητα στους χρήστες της εφαρμογής του για κινητές συσκευές, να κατευθύνονται άμεσα στην εφαρμογή που κατεβάζουν μέσα από τις διαφημίσεις του News Feed.

Στο διαδίκτυο, εξηγεί το TechCrunch, όταν οι χρήστες δουν μια διαφήμιση που τους ενδιαφέρει, μπορούν να την ανοίξουν γρήγορα σε μια νέα καρτέλα του browser του για να κάνουν την παραγγελία. Στις κινητές συσκευές, ωστόσο, κάποιος που πουλά ένα προϊόν μέσα από μια εφαρμογή του που διαφημίζει σε μια σελίδα, πρέπει πρώτα να πείσει τους ανθρώπους να κατεβάσουν την εφαρμογή και μετά να ελπίσει πως οι πελάτες θα ενδιαφερθούν να την χρησιμοποιήσουν για να παραγγείλουν τελικά το προϊόν της διαφήμισης.

Για να επιταχύνει την κατάσταση, βοηθώντας τις διαφημιζόμενες εταιρείες, το Facebook αποφάσισε να συνδυάσει την δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών μέσω των διαφημίσεων (app install ads) μαζί με τις δυνατότητες deep linking, μέσω των οποίων μπορείς να οδηγηθείς άμεσα μέσα από το News Feed στην εφαρμογή του διαφημιζόμενου. Έτσι, η εφαρμογή του Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να οδηγηθούν απευθείας στην αγορά του προϊόντος που τους ενδιαφέρει.

Με την κίνηση αυτή το Facebook αναμένει να αυξήσει κι άλλο τα έσοδα του από διαφημίσεις, πάνω από τα 3,32 δισεκατομμύρια δολάρια του τελευταίου τριμήνου.