Πτήση MH370: Μεγάλη η συμμετοχή, λίγα τα αποτελέσματα

Πτήση MH370: Μεγάλη η συμμετοχή, λίγα τα αποτελέσματα

Η μέθοδος της «βοήθειας του κοινού» δεν έχει αποφέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα.

Περισσότεροι από 115.000 εθελοντές προσφέρθηκαν να συνδράμουν στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, μετά το κάλεσμα για παρατήρηση των χιλιάδων δορυφορικών φωτογραφιών από την θαλάσσια περιοχή στην οποία διεξάγονται από το περασμένο Σάββατο οι έρευνες των σωστικών αρχών

Τα page views στη σελίδα όπου ανέβηκαν οι φωτογραφίες ξεπέρασαν τα 100 εκατ. views τις πρώτες 34 ώρες της καμπάνιας ενίσχυσης από τον κόσμο (crowdsourcing). Το κοινό είδε 2 εκατ. σελίδες δορυφορικών εικόνων κάθε 10 λεπτά αυτήν την Τετάρτη, είπε ένας ειδικός της αμερικανικής εταιρείας η οποία ανέλαβε αυτό το project.

Διαβάστε ακόμη: Πώς η χαμένη πτήση της Μαλαισίας κατέληξε στο… eBay

Το μυστήριο της εξαφανισμένης πτήσης είναι αυτό που εξιτάρει περισσότερο το κοινό, σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την προσπάθεια, ενώ την ίδια στιγμή οι αρχές προσανατολίζονται στην εξάπλωση των ερευνών τους προς τον Ινδικό Ωκεανό.

Το κακό όμως είναι ότι, παρά την τεράστια συμμετοχή, τα αποτελέσματα ήταν ελάχιστα. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο το οποίο βοήθησε τις σωστικές αρχές στην αποστολή αναζήτησης του χαμένου Boeing.