Πτώση F-4: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος και του κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη – Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας

Πτώση F-4: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος και του κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη – Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας
Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη 3 Μαΐου και δημοσιεύεται σήμερα με τον αποχαιρετισμό για τα RF-4E (Phantom II) και αναστολή λειτουργίας της 348ΜΤΑ στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2017. Σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα, ο ΣΜΧΟΣ Κων. Καραμεσίνης έκανε την τελευταία του πτήση με το Phantom II, το οποίο την Παρασκευή 5 Μαΐου θα κάνει την αποχαιρετιστήρια πτήση του, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων (μεταξύ αυτών ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΑ) και θα γίνει η αναστολή λειτουργίας της Μοίρας. Σε μια ειδική εκδήλωση για «ειδικούς» ανταποκριτές ξένου Τύπου ο Δ/κτης της 348ΜΤΑ ΑΣΜΧΟΣ Δ. Παπαδημητρίου παρουσίασε τα 64 χρόνια λειτουργίας της Μοίρας και τα αεροσκάφη αυτής, παρουσιάζοντας ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες από τα πεπραγμένα σε 181,000 ώρες πτήσης των αεροσκαφών και των πιλότων της Μοίρας. Να σημειωθεί ότι η 348 ΜΤΑ είναι η τελευταία μοίρα phantom της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Πασχάλης Μάντης Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης μετά την πτώση του F-4E Phantom II έδειξαν ότι ο κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο συγκυβερνήτης Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας βρήκαν τραγικό θάνατο.

Οι επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ής Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Το μοιραίο αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό και του συγκυβερνήτη, υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

“Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: