Ρέγκλινγκ: «Η εκτίμηση για την ανάπτυξη της Ελλάδας είναι καλύτερη»

Ρέγκλινγκ: «Η εκτίμηση για την ανάπτυξη της Ελλάδας είναι καλύτερη»
epa06029509 Klaus Peter Regling, CEO of the European Financial Stability Facility (EFSF) and Managing Director of the European Stability Mechanism holds a joint press conference after the Annual meeting of the Board of Governors of the European Stability Mechanism (ESM) in Luxembourg, 15 June 2017. The meeting is held ahead of the monthly Eurogroup meeting. EPA/JULIEN WARNAND
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η εκτίμηση για την ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερη από ότι πριν από δύο μήνες. Ωστόσο πρέπει να επιβεβαιωθεί καθώς επιδρά στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους» σημείωσε ο επικεφαλής του ESM.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα και την συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, υπενθύμισε ότι η παρουσία των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα αυτή την περίοδο αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για μια εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η εκτίμηση για την ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερη από ότι πριν από δύο μήνες. Ωστόσο πρέπει να επιβεβαιωθεί καθώς επιδρά στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους» σημείωσε ο επικεφαλής του ESM. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «όλα τα δεδομένα θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς και το αποτέλεσμα θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου δύο μήνες».

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα έλαβε ενδιαφέρουσες αποφάσεις τους τελευταίους δύο μήνες. Όμως για το μέλλον οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, πιστεύω ότι είναι στην αρχή ακόμα» δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ως θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν υπήρχε η Ελλάδα στην ατζέντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.