Ρολόγια με… παράδοση

Ρολόγια με… παράδοση

Οι πιο πρόσφατες καινοτομίες της OMEGA σε μία συλλογή.

Η ικανότητα του ανθρώπου να ονειρεύεται είναι απεριόριστη. Τα όνειρά μας μπορούν να μας ταξιδέψουν στο διάστημα και στα βάθη των ωκεανών. Μας αφήνουν να ταξιδεύουμε ελεύθερα μέσα στο χρόνο, στο μέλλον ή ακόμα και στο παρελθόν. Μπορούν ακόμα να αποκαλύψουν απίστευτη ομορφιά και να ξεκλειδώσουν πόρτες σπουδαίας δημιουργικότητας.

Χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της πόσο περίεργα, τολμηρά και περιπετειώδη μπορεί να φαίνονται, η OMEGA πάντα έπαιρνε έμπνευση από αυτά τα όνειρα και τώρα, με το Master Co-Axial, τα ερμηνεύει μέσα από πρωτοποριακή τεχνολογία, καινοτόμα υλικά και όραμα εξαιρετικής αισθητικής.

Αυτά τα ρολόγια ενσωματώνουν τους επαναστατικούς αντι-μαγνητικούς μηχανισμούς μας, μία πλήρη σειρά υλικών που ξεπερνούν κάθε περιγραφή, πραγματικά κλασικό design και την απόδοση του συστήματος Co-Axial η οποία έχει καθιερωθεί σαν το χαρακτηριστικό των ρολογιών OMEGA.

Στη φετινή έκθεση της Βασιλείας, η εταιρεία γιόρτασε την ιστορία της με το Speedmaster Apollo 11 “45th Anniversary” Περιορισμένης Έκδοσης, το De Ville Trésor και το ανανεωμένο Speedmaster Mark II. Αυτά τα ρολόγια όχι μόνο τιμούν την παράδοσή αλλά αντιπροσωπεύουν και την καινοτόμο τεχνολογία αιχμής και την άριστη απόδοση που πάντα χαρακτήριζαν την OMEGA.

Τα ρολόγια De Ville Prestige Butterfly και Constellation Pluma εκφράζουν με τον πιο όμορφο τρόπο την αφοσίωσή μας σε εντυπωσιακά στοιχεία στο σχεδιασμό των ρολογιών.

Η ιστορία όμως για τη φετινή χρονιά είναι το Master Co-Axial. Τολμώντας να κάνει μεγάλα όνειρα, η OMEGA συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κόσμο της ωρολογοποιίας.
MASTER CO-AXIAL CALIBRES

 

Το πρώτο βήμα στην επανάσταση που έφερε η OMEGA με το σύστημα Co-Axial έγινε το 1999 με την παρουσίαση του Co-Axial συστήματος διαφυγής• το 2007 η μάρκα ανέπτυξε τους μηχανισμούς 8500/8501, τους πρώτους Co-Axial μηχανισμούς αποκλειστικής κατασκευής • και μόλις ένα χρόνο πριν, η OMEGA ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου πραγματικά αντι-μαγνητικού μηχανισμού για ρολόγια.

Όλα αυτά τα ορόσημα σε προϊοντικές καινοτομίες στην ιστορία της OMEGA έχουν ανοίξει το δρόμο για το λανσάρισμα των πιο προχωρημένων μηχανικών μηχανισμών που έχουν εμφανιστεί στον κόσμο της ωρολογοποιίας – των μηχανισμών OMEGA Master Co-Axial. Η οικογένεια των αποκλειστικών αυτών μηχανισμών περιλαμβάνει τους μηχανισμούς Master Co-Axial 8400/8401, 8500, 8511 και 8520 – από τους οποίους όλοι ξεχωρίζουν από τους προκατόχους τους Co-Axial μηχανισμούς, για την ικανότητά τους να αντιστέκονται σε μαγνητικά πεδία μεγαλύτερα των 15.000 gauss.

Το 2013, η OMEGA παρουσίασε τον πρώτο πραγματικά αντι-μαγνητικό μηχανισμό, τον OMEGA Co-Axial 8508. Μέσα στη διάρκεια ενός χρόνου, η OMEGA έχει βιομηχανοποιήσει την αντι-μαγνητική της τεχνολογία και την έχει επαναλανσάρει σε μία συναρπαστική ποικιλία ρολογιών διαφόρων μεγεθών και στιλ. Σε αντίθεση με άλλες προσπάθειες αντίστασης στις παρενέργειες του μαγνητισμού, αυτοί οι μηχανισμοί δεν βασίζονται σε ένα προστατευτικό κοντέινερ μέσα στην κάσα του ρολογιού αλλά στη χρήση επιλεγμένων μη-σιδηρομαγνητικών υλικών μέσα στον ίδιο τον μηχανισμό.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός αντι-μαγνητικού μηχανισμού έγινε το 2008 με το λανσάρισμα του σπιράλ ταλάντωσης από οξείδιο του πυριτίου Si14. Οι άξονες και τα πινιόν αυτού του αναβαθμισμένου μηχανισμού είναι κατασκευασμένα από Nivagauss™ • οι ατσάλινες πλάκες που υπάρχουν στο Co-Axial σύστημα διαφυγής έχουν αντικατασταθεί με μη-μαγνητικές πλάκες • και το ελατήριο του απορροφητή κραδασμών έχει κατασκευαστεί από ένα άμορφο υλικό. Με τον καιρό, όλα τα ρολόγια χειρός των διάσημων οικογενειών της OMEGA, θα εξοπλιστούν με αυτήν την αποκλειστική, παγκοσμίως πρωτοεμφανιζόμενη τεχνολογία.

Εκτός από την εντυπωσιακή τους αντι-μαγνητική ιδιότητα, οι μηχανισμοί OMEGA Master Co-Axial διαθέτουν το ελεύθερο σύστημα αντιστάθμισης της OMEGA, Co-Axial σύστημα διαφυγής τριών επιπέδων και ειδικά πολυτελή στοιχεία στο design τους όπως ο επιροδιωμένος ρότορας και η γέφυρα με επιφάνεια διακοσμημένη με το μοτίβο Geneva waves σε στιλ arabesque.

Η αξιοπιστία και οι χρονομετρικές επιδόσεις των μηχανισμών OMEGA Master Co-Axial σε διάρκεια χρόνου είναι τέτοιες ώστε το κάθε ρολόι που είναι εξοπλισμένο με αυτούς τους εκπληκτικούς μηχανικούς μηχανισμούς, προσφέρεται με εγγύηση 4 ολόκληρων ετών.
ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ SEAMASTER 300 ΤΗΣ OMEGA ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Το 1957, η OMEGA παρουσίασε το μοντέλο της Seamaster 300 – ένα ρολόι σχεδιασμένο ειδικά για δύτες και επαγγελματίες που δουλεύουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης και η καταδυτική κλίμακα σε συνδυασμό με το μαύρο καντράν με ανοιχτόχρωμες ενδείξεις και μεγάλους δείκτες και νούμερα, έκαναν πιο εύκολη για τους δύτες την ανάγνωση της ώρας σε διάφορες συνθήκες φωτισμού είτε βρίσκονταν στη στεριά είτε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Περισσότερο από μισό αιώνα αργότερα, το Seamaster 300 επαναλανσάρεται σε μία πλήρως αναβαθμισμένη μορφή, έτοιμο να συνοδεύσει μία νέα γενιά φίλων της περιπέτειας στη στεριά και στη θάλασσα.

Το Seamaster 300 των 41 mm διατίθεται σε μία εντυπωσιακή ποικιλία μετάλλων μεταξύ των οποίων το ανοξείδωτο ατσάλι, η πλατίνα 950, το τιτάνιο 5ου βαθμού και ο χρυσός Sedna™ 18Κ. Τα δίχρωμα μοντέλα που συνδυάζουν τιτάνιο 5ου βαθμού και χρυσό Sedna™ 18Κ ή ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό Sedna™ 18Κ, ξεχωρίζουν για τη διακριτική, καλαίσθητη γοητεία τους.

Οι πιο πρόσφατες καινοτομίες της OMEGA σε μία συλλογή

Το μαύρο κεραμικό καντράν

Το μαύρο κεραμικό καντράν του Seamaster 300 διαθέτει στοιχεία τα οποία έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας συνδυασμό χρυσού και παλλάδιου. Το λευκό χρυσό χρώμα ενισχύεται με μία αποκλειστική διαδικασία η οποία περιλαμβάνει επεξεργασία σε υψηλή θερμοκρασία • το καμπυλωτό περίγραμμα των ενδείξεων δημιουργείται από το υπόστρωμα σμάλτου. Οι κεντρικοί δείκτες των ωρών, λεπτών και δευτερολέπτων από λευκό χρυσό των 18K έχουν επικάλυψη από φωσφοριζέ “vintage” Super-LumiNova. Οι δείκτες των ωρών και των δευτερολέπτων εκπέμπουν ένα μπλε φως όπως και οι εσοχές των ενδείξεων των ωρών. Ο δείκτης των λεπτών έχει επίσης επικάλυψη από φωσφοριζέ Super-LumiNova αλλά εκπέμπει ένα πράσινο φως.
Λείο ανοξείδωτο ατσάλι με καταδυτική κλίμακα από Liquidmetal®

Το ρολόι από ανοξείδωτο ατσάλι διαθέτει μαύρο καντράν αμμοβολής που συμπληρώνει το γυαλιστερό, μαύρο, κεραμικό δακτύλιο στεφάνης που είναι διακοσμημένος με καταδυτική κλίμακα από Liquidmetal®. Οι εσοχές των ενδείξεων των ωρών έχουν επικάλυψη από φωσφοριζέ “vintage” Super-LumiNova το οποίο εκπέμπει ένα μπλε φως καθώς και οι επιροδιωμένοι δείκτες των ωρών και των δευτερολέπτων • ο δείκτης των λεπτών και η κουκίδα στη στεφάνη έχουν επικάλυψη από φωσφοριζέ Super-LumiNova το οποίο εκπέμπει ένα πράσινο φως.
Ο εντυπωσιακός χρυσός OMEGA Sedna™ 18K

Ένα από τα πιο λαμπερά ρολόγια χειρός της συλλογής Seamaster 300 έχει κάσα και μπρασελέ κατασκευασμένα από χρυσό Sedna™ 18Κ της OMEGA – ένα αποκλειστικό υλικό το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Βασιλείας το 2013. Το μαύρο καντράν αμμοβολής του ρολογιού κοσμείται από πολυεδρικούς δείκτες από χρυσό Sedna™ 18K και λευκές ενδείξεις. Ο γυαλιστερός, μαύρος, κεραμικός δακτύλιος της στεφάνης εμπλουτίζεται με μία καταδυτική κλίμακα από Ceragold™ της OMEGA.

Ο μηχανισμός Master Co-Axial 8400/8401

Με το Seamaster 300, η OMEGA παρουσιάζει με υπερηφάνεια δύο μηχανισμούς στη νέα της οικογένεια μηχανικών μηχανισμών υψηλής ποιότητας. Οι μηχανισμοί Master Co-Axial 8400/8401 όχι μόνο χαρακτηρίζονται από την ίδια ακρίβεια, σταθερότητα και αξιοπιστία των Co-Axial προκατόχων τους αλλά διαθέτουν επιπλέον και την επαναστατική μας αντι-μαγνητική τεχνολογία, η οποία εξασφαλίζει ότι το Seamaster 300 – ή οποιοδήποτε άλλο ρολόι εξοπλισμένο με τον μηχανισμό Master Co-Axial – είναι ανθεκτικό σε μαγνητικά πεδία μεγαλύτερα των 15.000 gauss (1,5 tesla). Είναι ένα επίσημα πιστοποιημένο χρονόμετρο, αδιάβροχο στα 300 μέτρα ( 30 bar / 1000 πόδια) και διατίθεται με εγγύηση 4 ολόκληρων χρόνων.

Το καπάκι της κάσας του κάθε ρολογιού έχει χαραγμένες τις ενδείξεις “Si14”, “ANTI-MAGNETIC > 15’000 GAUSS” και, ανάλογα με το τι κράμα έχει χρησιμοποιηθεί στην καταδυτική κλίμακα, “Liquidmetal®” ή “Omega Ceragold™”. Ένα θολωτό, αντιχαρακτικό κρύσταλλο σαπφείρου αφήνει να φαίνεται καθαρά η κίνηση του μηχανισμού στο εσωτερικό του. Τα δίχρωμα ρολόγια από ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο 5ου βαθμού είναι εξοπλισμένα με τον μηχανισμό Master Co-Axial 8400, ενώ ο μηχανισμός Master Co-Axial 8401, με το ειδικό πολυτελές φινίρισμά του, υπάρχει στα μοντέλα τα οποία είναι κατασκευασμένα από χρυσό Sedna™ 18Κ και πλατίνα 950.

Αποκλειστικό μεταλλικό κούμπωμα “rack-and-pusher”
Το μπρασελέ κάθε ρολογιού είναι εφοδιασμένο με το αποκλειστικό κούμπωμα της OMEGA rack-and-pusher, το οποίο είναι ρυθμιζόμενο σε έξι διαφορετικές θέσεις, κάνοντας έτσι εύκολο το να φορεθεί το ρολόι επάνω από το μανίκι μία καταδυτικής στολής. Το μπρασελέ ρυθμίζεται απελευθερώνοντας το κούμπωμα, πιέζοντας το κουμπί “push” και σύροντας το εσωτερικό κούμπωμα στην επιθυμητή θέση.

Όπως και ο ιστορικός του προκάτοχος του 1957, το Seamaster 300 έχει μία συμμετρική κάσα και περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης καθώς και σκούρο καντράν, ανοιχτόχρωμες ενδείξεις και μεγάλους δείκτες και αριθμούς για πιο εύκολη ανάγνωση σε διάφορες συνθήκες φωτισμού.