Οι «ρομπο-τροχονόμοι» του Κονγκό!

Οι «ρομπο-τροχονόμοι» του Κονγκό!

Ρομπότ που ρυθμίζουν την κυκλοφορία φέρνουν την πρωτεύουσα Κινσάσα πιο κοντά στο Ντιτρόιτ του κινηματογραφικού RoboCop.

Τα ρομπότ είναι το μέλλον μιας ανθρώπινης ζωής πολύ πιο εύκολης και δημιουργικής. Ο χώρος κάνει πολλά βήματα προόδου και οι πειραματισμοί περιλαμβάνουν όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Ακόμη και… την κίνηση στους δρόμους.

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ρομποτικών τροχονόμων «τρέχει» στην πρωτεύουσα του Κονγκό, Κινσάσα, για την επίλυση του μποτιλιαρίσματος στους δρόμους. Δύο ρομπότ βρίσκονται στα πιο πολυσύχναστα σημεία για να διευκολύνουν τους οδηγούς και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πόλη των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων αναζητεί τρόπο να μειωθούν τα ατυχήματα και να μικρύνει χρονικά τις αποστάσεις όσων χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

1/3

Διαβάστε ακόμη: Τα ρομπότ-τερμίτες που χτίζουν μόνα τους!

«Η κίνηση τις ώρες αιχμής είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Με την ευφυΐα των αστυνομικών-ρομπότ, η ασφάλεια στους δρόμους της Κινσάσα γίνεται εύκολη υπόθεση», λέει στο CNN ο Vale Manga Wilma, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής για την οδική ασφάλεια.

Το ρομπότ έχει ύψος περίπου 2,5 μέτρα και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Μοιάζουν περισσότερο με σκιάχτρο, παρά με μηχανές, ενώ είναι εξοπλισμένα με ηλιακά πάνελ για να τροφοδοτούνται ενεργειακά. Διαθέτουν, μάλιστα, κάμερες οι οποιές παρακολουθούν και καταγράφουν κάθε κίνηση.

Με πράσινο ή κόκκινο φως και μεταλλικούς βραχίονες που ανεβοκατεβαίνουν, ρυθμίζουν την κίνηση των αυτοκινήτων ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, λέγοντας στους πεζούς πότε είναι ασφαλές να διασχίσουν το δρόμο!

Την κατασκευή τους ανέλαβε μία τοπική ομάδα μηχανικών, με την ονομασία WITECH ONG.

Δείτε το ρεπορτάζ του CCTV Africa:

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο: Ρομπότ – φύλακας σε βρετανικό μουσείο