Ρωσία: Η Γαλλία ετοιμάζει να στείλει 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ρωσία: Η Γαλλία ετοιμάζει να στείλει 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία
Photo: AFP
Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Η Ρωσία επικαλέστηκε την Τρίτη πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γαλλία ετοιμάζει στρατιωτικό απόσπασμα 2.000 στρατιωτών που θα σταλεί στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ναρίσκιν υποστήριξε πως η «σημερινή ηγεσία της Γαλλίας δεν ενδιαφέρεται για τους θανάτους των απλών Γάλλων ή για τις ανησυχίες των στρατηγών.Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη ρωσική SVR, ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία προετοιμάζεται ήδη. Αρχικά, θα περιλαμβάνει περίπου 2.000 στρατιώτες».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο γαλλικός στρατός «φοβάται ότι μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να μεταφερθεί και να σταθμεύσει στην Ουκρανία απαρατήρητη».

«Θα γίνει έτσι ένας νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστεί τη μοίρα όλων των Γάλλων που ήρθαν ποτέ στον ρωσικό κόσμο με σπαθί» είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Μετά από διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε απερίφραστα το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.Ορκίστηκε επίσης ότι τα δυτικά κράτη θα κάνουν «ό,τι χρειάζεται» για να αποτρέψουν τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση, σημείωσε το TASS.

H απάντηση της Γαλλίας

Από την πλερά του, το Παρίσι χαρακτήρισε «ανεύθυνη» πρόκληση τη δήλωση που έκανε ο Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Θεωρούμε ανεύθυνες αυτού του είδους τις προκλήσεις», είπε ένας αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν ένα ακόμη παράδειγμα ρωσικής «παραπληροφόρησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: