Σαμποτάζ σε εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία – Ακροαριστερή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

Σαμποτάζ σε εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία – Ακροαριστερή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη
05 March 2024, Brandenburg, Spreenhagen: A journalist climbs onto a high seat while the police investigate a damaged electricity pylon in a field. Production at the Tesla car factory in Grünheide comes to a standstill due to the resulting power outage. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
«Με την πράξη σαμποτάζ, θέσαμε ως στόχο να προκαλέσουμε το μεγαλύτερο δυνατό μπλακ άουτ στο γιγα-εργοστάσιο», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Vulkan Gruppe.

Μία ακροαριστερή γερμανική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το «σαμποτάζ» ηλεκτρικής εγκατάστασης που ανάγκασε την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla να διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βερολίνου, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia.

«Με την πράξη σαμποτάζ, θέσαμε ως στόχο να προκαλέσουμε το μεγαλύτερο δυνατό μπλακ άουτ στο γιγα-εργοστάσιο» της Tesla, γράφει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση Vulkan Gruppe (Ομάδα του Ηφαιστείου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κάναμε σαμποτάζ στην Tesla», αναφέρεται σε επιστολή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα kontrapolis.info, στην οποία η επίθεση περιγράφεται ως δώρο για την 8η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. «Η Tesla αναλώνει γη, πόρους, ανθρώπους, εργάτες και, σε αντάλλαγμα, φτύνει 6.000 SUV, φονικά αυτοκίνητα και φορτηγά τέρατα κάθε βδομάδα».

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι σε γνώση της επιστολής που φέρει την υπογραφή Agua De Pau, από το όνομα ηφαιστείου των Αζορών, και ελέγχει την αυθεντικότητά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: