Σαπέν: Πρώτα όσα συμφωνήσαμε και μετά το χρέος

Σαπέν: Πρώτα όσα συμφωνήσαμε και μετά το χρέος

Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Δηλώσεις έκανε ενόψει της συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα ο Μισέλ Σαπέν και ζήτησε γρήγορη υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το τρίτο Μνημόνιο, ώστε στη συνέχεια οι πιστωτές της Ελλάδας να προχωρήσουν σε συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της.

«Οι εταίροι της Ελλάδας θέλουν να δουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Ιουλίου και εντός του σωστού χρονικού πλαισίου» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «όσο ταχύτερα εφαρμοσθεί η συμφωνία, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουν οι πιστωτές να εξετάσουν την ελάφρυνση του χρέους».

Σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ, το βήμα αυτό πρέπει ολοκληρωθεί, ώστε να προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περαιτέρω χρηματοδότηση στην Ελλάδα. «Είναι ζωτικής σημασίας, γιατί το ΔΝΤ έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα και μπορεί να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμά του όταν θα έχουμε συμφωνήσει στην ελάφρυνση του χρέους», κατέληξε ο Σαπέν.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργου, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

Στη συνέχεια θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Eurogroup (16:00 ώρα Ελλάδας), στην οποία θα πάρει μέρος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Διαβάστε σχετικά:

48 δράσεις για 2 δισ. ευρώ: Η Ελλάδα ξανά πρώτο θέμα στην αίθουσα του Eurogroup