Σαρωτικές αλλαγές σε συντάξεις, επιδόματα, και εφάπαξ

Σαρωτικές αλλαγές σε συντάξεις, επιδόματα, και εφάπαξ

Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα όπως δόθηκε ολόκληρο στη δημοσιότητα.

Σαρωτικές παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, με ενοποιήσεις ταμείων και περιορισμό της δαπάνης, άρα πιθανές νέες περικοπές στις συντάξεις, περιλαμβάνει σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, το ακριβές μεταφρασμένο κείμενο του Μνημονίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο νέο Μνημόνιο προβλέπεται ξεκάθαρα κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, λόγω μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, όπως επίσης και περιορισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Οργανισμού, παρά το γεγονός ότι η ανεργία στην Ελλάδα «τρέχει» με ρυθμούς 25,5%.

Στο σκέλος των επικουρικών συντάξεων γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για το σύνολο σχεδόν, των επικουρικών ταμείων.

Επίσης, στο κείμενο του μνημονίου, αναφέρεται ότι επίκειται και άλλη μία κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων (κοινωνικών πόρων) που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα Ασφαλιστικά Ταμεία, περιορίζοντας και άλλο τη διαθέσιμη ρευστότητά τους.

Για να αντιστραφεί το κλίμα, θα πρέπει να υπάρξει ραγδαία μείωση της ανεργίας, άρα να αυξηθούν τα έσοδα των Ταμείων, από αύξηση των εργαζόμενων που καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr