Το σχέδιο ολικής επαναφοράς του Γιώργου Παπανδρέου

Το σχέδιο ολικής επαναφοράς του Γιώργου Παπανδρέου

Το ιδεολογικό στίγμα του πρώην πρωθυπουργού και οι βλέψεις για την συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται συχνότερα με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πυκνώνει τις τοποθετήσεις του για την σοσιαλδημοκρατία και τις θέσεις της για την Ε.Ε. σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την χώρα και την Ευρώπη.

O πρώην πρωθυπουργός θέλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς μετά την ολοκλήρωση της φάσης των Μνημονίων.

Το σχέδιο για την ολική επαναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική ζωή της Ελλάδας ξεδιπλώνεται με τις παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού από το εξωτερικό τον τελευταίο καιρό χωρίς να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της φάσης των Μνημονίων. Σύμφωνα με στελέχη που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής του πρώην πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ως στόχο να αποτελέσει τον εγγυητή της ενότητας της Δημοκρατικής Παράταξης στην οποία επιθυμεί να συναντηθούν όταν ωριμάσουν οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, το ΠΑΣΟΚ, η ανανεωτική αριστερά, το Ποτάμι και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των κινήσεων και των κομμάτων της Κεντροαριστεράς σε μία σύγχρονη εκδοχή μίας Ένωσης Κέντρου του 21ου αιώνα, όπου θα συνεργαστούν οι δυνάμεις από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι και την ευρωπαϊκή αριστερά στην νέα φάση που καλείται να διανύσει η χώρα μετά το Μνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr