Σε… εστιατόριο μετέτρεψε καθηλωμένο Jumbo η Singapore Airlines

Σε… εστιατόριο μετέτρεψε καθηλωμένο Jumbo η Singapore Airlines
epa08661317 A visitor is silhouetted against a Singapore Airlines B777 parked at the Changi Airport in Singapore, 11 September 2020. Singapore Airlines (SIA) has announced that it will cut 2400 staff members affecting pilots, cabin crew, and ground staff, in the wake of the economic fallout from the Covid-19 coronavirus pandemic which saw the flag carrier report losses of over 1 billion SGD in the first quarter of 2020. EPA/WALLACE WOON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείπνο στο έδαφος και όχι στους αιθέρες προσφέρει η αεροπορική. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα προσφέρει ξεναγήσεις στο κέντρο εκπαίδευσής της και εμπειρίες στον προσομοιωτή πτήσης.

Η Singapore Airlines σχεδιάζει να μετατρέψει ένα από τα καθηλωμένα στο έδαφος αεροσκάφη της τύπου jumbo σε ένα pop-up εστιατόριο και να προσφέρει κατ’ οίκον διανομή φαγητού αεροπλάνου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για να κρατήσει επαφή με πελάτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χωρίς εγχώριο δίκτυο, ο εθνικός αερομεταφοράς αυτής της πόλης-κράτους στη νοτιοανατολική Ασία, έχει δεχθεί οικονομικό πλήγμα από τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια και πρόσφατα απέλυσε το ένα πέμπτο του προσωπικού του. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα προσφέρει ξεναγήσεις στο κέντρο εκπαίδευσής της και εμπειρίες στον προσομοιωτή πτήσης.

«Με την COVID-19 να μειώνει δραστικά τον αριθμό των πτήσεων που εκτελεί ο όμιλος SIA, έχουμε δημιουργήσει μοναδικές δραστηριότητες που μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε με τους πελάτες μας αυτή την περίοδο», δήλωσε ο Γκοχ Τσουν Πονγκ, διευθύνων σύμβουλος της Singapore Airlines (SIA).

Αυτοί που θέλουν να δειπνήσουν εντός του διώροφου A380, του μεγαλύτερου στον κόσμο επιβατικού αεροσκάφους, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών θέσης αλλά και διαφορετικών μενού που έχουν σχεδιαστεί από διεθνείς σεφ. Στους επιβάτες θα προσφέρονται πακέτα με διάφορα καλούδια, ενώ αυτοί που θα φορούν παραδοσιακές στολές για να δειπνήσουν θα λαμβάνουν επιπλέον δώρα.

Εάν οι πελάτες επιλέξουν να απολαύσουν το φαγητό στο σπίτι τους, θα λάβουν ειδικά βίντεο για το πώς να ζεστάνουν και σερβίρουν τα πιάτα και μια ειδική λίστα με μουσικά κομμάτια για μια ολοκληρωμένη εμπειρία αεροπορικού ταξιδιού με την SIA, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Thai Airways μετέτρεψε την καφετέρια στα κεντρικά της γραφεία στην Μπανκόνγκ σε εστιατόριο που έχει ως θέμα του τα αεροπορικά ταξίδια και είναι διακοσμημένο με τμήματα και εξαρτήματα αεροσκάφους όπως και καθίσματα αεροπορικού τύπου, ενώ το προσωπικό φορά στολές ιπτάμενων φροντιστών.

Η μετατροπή αεροσκαφών που δεν εκτελούν πλέον δρομολόγια σε εστιατόρια δεν είναι καινούργια ιδέα, αλλά η χρήση αεροπλάνων που βρίσκονται ακόμα σε κυκλοφορία για τέτοιους είδους σκοπούς αποτυπώνει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρίες, με την επιβατική κίνηση να μην αναμένεται να επανέλθει στα προ της επιδημίας επίπεδα πριν το 2024.