Σε υψηλό δεκαετίας τα κέρδη της Deutsche Bank το δ’ τρίμηνο 2021, στα 145 εκατ. ευρώ

Σε υψηλό δεκαετίας τα κέρδη της Deutsche Bank το δ’ τρίμηνο 2021, στα 145 εκατ. ευρώ
epa08315593 An exterior view of the Deutsche Bank at the popular Koenigsallee in Duesseldorf, Germany, 23 March 2020. Deutsche Bank temporarily closes around 200 branches for their customers from Tuesday 24 March 2020 due to the corona pandemic. According to the disease control centre of the Robert Koch Institute, the number of coronavirus COVID-19 cases in Germany has exceeded the 26,000 mark on Monday noon 23 March 2020. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πιο κερδοφόρα χρήση της την τελευταία δεκαετία «έκλεισε» η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, κάτι που ενισχύει το χέρι του διευθύνοντος συμβούλου Christian Sewing να χαράξει μια νέα στρατηγική και στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Το φινάλε έκπληξη (οι αναλυτές είχαν προβλέψει ζημιά για το τέταρτο τρίμηνο) ήταν το δεύτερο συνεχόμενο με κέρδη έπειτα από χρόνια ζημιών.

Ωστόσο, η Deutsche αναγκάστηκε να πληρώσει αδρά για να διατηρήσει τους traders και τους broker της, με την αποζημίωσή τους να εκτινάσσεται κατά 30%.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου αποτελούν ορόσημο για τον Sewing, ο οποίος προήχθη στο «τιμόνι» του ομίλου με σκοπό να φέρει εις πέρας μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.  

«Φέτος μπορούμε επιτέλους να αποδείξουμε στην αγορά ότι είμαστε βιώσιμοι κερδοφόροι», είπε η Sewing σε ένα μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε 145 εκατομμύρια ευρώ το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι κερδών 51 εκατομμυρίων ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, με τους αναλυτές να αναμένουν ζημιές περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ. Ήταν μια μεγάλη νίκη για την τράπεζα.

Σε επίπεδο έτους, η Deutsche σημείωσε κέρδη 1,94 δισ. ευρώ, από 113 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Παρά ταύτα, η τράπεζα εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες πάνω από 10 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία.

Ο Sewing επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα βρισκόταν σε καλό δρόμο για την επίτευξη ενός βασικού στόχου κερδοφορίας το 2022, μια απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) της τάξης του 8% που πολλοί αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η τράπεζα θα χάσει. Αναλυτές της Citigroup δήλωσαν ότι οι στόχοι της τράπεζας είναι «υπερβολικά αισιόδοξοι».