Σε ιστορικά χαμηλά τα ποστοστά ανεργίας στη Γερμανία

Σε ιστορικά χαμηλά τα ποστοστά ανεργίας στη Γερμανία
German Chancellor Angela Merkel gestures as she reads a joint statement next to Indiaís Prime Minister Narendra Modi (not pictured) after their delegation-level talks at Hyderabad House in New Delhi, India, October 5, 2015. REUTERS/Adnan Abidi - RTS32BU

Το ποσοστό μειώθηκε κατά 6,3% το Νοέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επανένωση της Γερμανίας.

Mειώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία, σε μια ένδειξη ότι η ισχυρή εγχώρια ζήτηση ενισχύει την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, σημείωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, το ποσοστό μειώθηκε στο 6,3% το Νοέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επανένωση της Γερμανίας, έναντι 6,4% που ήταν ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης. Συνεπώς, ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, μειώθηκε κατά 13.000 στα 2,77 εκατ.

Σε δημοσκόπηση του Bloomberg οι οικονομολόγοι ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο, καθώς και τον αριθμό των ανέργων να μειωθεί κατά 5.000.

«Οι προοπτικές για τη γερμανική αγορά εργασίας παραμένουν ισχυρές», υπογράμμισε πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ο Αντρέας Ρέες, οικονομολόγος στην UniCredit SpA στη Φρανκφούρτη.

Ακόμη, ο ίδιος προσέθεσε ότι «Η οικονομία είναι ισχυρή, η δημιουργία θέσεων εργασίας αναμένεται να συνεχιστεί και τα στοιχεία απασχόλησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται ακόμα και αν η ανεργία δεν μειωθεί περαιτέρω».