Σιδενόρ: Στα 193,3 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών

Σιδενόρ: Στα 193,3 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών

Ενίσχυση κατά 4,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στα 193,3 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Σιδενόρ το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενισχυμένος κατά 4,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι ζημιές σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 12,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 26,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 4,1 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 2,0 εκ. ευρώ πέρυσι. Επίσης οι ζημιές σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας τα οποία ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σε ζημιές 12,7 εκ. ευρώ (ζημιές 0,1323 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 26,4 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,2746 ευρώ ανά μετοχή) πέρυσι.

Ουσιαστικό βήμα βελτίωσης αποτέλεσε η μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας από 1/1/2014, εντούτοις πρέπει να τονιστεί ότι αναμένονται πρόσθετες ελαφρύνσεις στον τομέα αυτό, ώστε να καταστεί η τελική τιμή ανταγωνιστική. Επίσης, στην κατεύθυνση της τόνωσης της αγοράς κατοικίας στην Ελλάδα, θα χρειαστεί άρση των εμποδίων αγοράς και κατοχής ακίνητης περιουσίας, που σήμερα επιβαρύνεται σημαντικά.

Ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ, παρά τις συνεχιζόμενες αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο του χάλυβα στην Ελλάδα και διεθνώς, συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας των παραγωγικών μονάδων και τον περιορισμό του κόστους παραγωγής. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου προϊόντων, την ενίσχυση των εξαγωγών και τη διείσδυση σε νέες αγορές αποτελούν τη βάση για μια καλύτερη χρονιά, τόσο σε λειτουργικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Αύξηση των ζημιών για τη Σιδενόρ ΑΕ