Σύγκρουση αμαξοστοιχιών με θύματα κοντά στη Μόσχα

Σύγκρουση αμαξοστοιχιών με θύματα κοντά στη Μόσχα

Τουλάχιστον έξι νεκροί και 45 τραυματίες ο απολογισμός της σύγκρουσης εμπορευματικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας στη Ρωσία.

Σε τουλάχιστον έξι ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση μιας εμπορευματικής και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας κοντά στη Μόσχα σήμερα, όταν το επιβατηγό τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο από τη ρωσική πρωτεύουσα προς το Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε κοντέινερ με ανταλλακτικά γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο αριθμός των νεκρών από το ατύχημα που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Νλάρο Φομίνσκ, 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, μπορεί να αυξηθεί, καθώς αρκετά βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί, ενώ σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν 45 τραυματίες, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όλα τα παράθυρα, καθώς και τα περισσότερα κομμάτια από ενός εκ των βαγονιών του επιβατηγού τρένου έχουν διαλυθεί, ανέφερε εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος.

«Ένα από τα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε ένα από τα βαγόνια του επιβατικού τρένου με αποτέλεσμα να το συνθλίψει», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass ο συντονιστής των ρωσικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Βαντίμ Αντρόνοφ.

Η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή και οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δυο τρένων.

«Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης. Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα μπροστά μας, υπήρχε πολλή σκόνη. Η ορατότητα ήταν μηδενική» ένας από τους οδηγούς της επιβατικής αμαξοστοιχίας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τα σοβαρά δυστυχήματα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει ένα σιδηροδρομικό δίκτυο 85.000 χιλιομέτρων, είναι σχετικά σπάνια, αλλά οι επικριτές των ρωσικών σιδηροδρόμων λένε ότι οι υποδομές του δικτύου χρειάζονται επειγόντως επενδύσεις και ανακαίνιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Ημέρα πένθους στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Νέες συλλήψεις για το δυστύχημα στο ορυχείου της Τουρκία