Σύγκρουση μέχρι τέλους στον Πειραιά

Σύγκρουση μέχρι τέλους στον Πειραιά

Ανεβαίνουν οι τόνοι ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Πειραιά μεταξύ Μιχαλολιάκου – Μώραλη. 

Σύγκρουση με καταγγελίες και φωνές είναι αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Πειραιά.

Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι είχε δοθεί κεντρική εντολή από τη Χρυσή Αυγή να ψηφίσουν οι οπαδοί της το συνδυασμό Μώραλη. «Είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι γνωστό από τις δημοσκοπήσεις ότι το ποσοστό της ΧΑ είναι ενιαίο και υψηλό στο λεκανοπέδιο. Πώς έγινε στην Αθηνά να παίρνει 16% και στον Πειραιά 5%», δήλωσε με νόημα ο κ. Μιχαλολιάκος. Κατήγγειλε επίσης ότι οι μπράβοι που προπηλάκισαν τον ίδιο και τους άλλους υποψήφιους στο εκλογικό κέντρο της Τζαβέλα το έκαναν παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Υπαινίχθηκε μάλιστα ότι αν εκλέγει ο κ. Μώραλης ουσιαστικά δήμαρχος Πειραιά θα είναι ο κ. Μαρινάκης.
«Εγώ αν εκλέγει θα συνεργαστώ μαζί του για τα προβλήματα του Πειραιά. Δεν ξέρω όμως αν ο κ Μαρινάκης θα αφήσει τον κ. Μώραλη να συνεργαστεί».

Ανέφερε ακόμη ότι στον Πειραιά υπήρξε απίστευτη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς ο συνδυασμός Μαρινάκη-Μώραλη ξόδεψε παρά πολλά χρήματα. Κατήγγειλε πως μέχρι και ιερείς μοίραζαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ μαζί με τα κοτόπουλα. «Όλες οι καταγγελίες που έγιναν επιβεβαιώθηκαν παρά τις διαψεύσεις του κ. Μώραλη».

«Δεν είναι τυχαίο που ο Θοδωρής Δρίτσας αναφερόταν σε αυτούς και όχι σε μένα που είμαι η Δημοτική πλειοψηφία. Όμως ο Πειραιάς την Κυριακή θα απαντήσει. Θα δώσει απάντηση δημοκρατίας και ήθους», συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε μάλιστα τον πρωθυπουργό που «πήρε μέτρα και στον Πειραιά κυκλοφορούμε και πάλι ελευθέρα».

Απάντηση σε υψηλούς τόνους από Μώραλη

Ως ψευδείς και κατασκευασμένες χαρακτήρισε τις καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης δείχνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει κτυπήματα κάτω από τη ζώνη λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές.

«Ο κ. Μιχαλολιάκος με τη γνωστή σε όλους -και όχι μόνο- δημοκρατική του ευαισθησία αρνείται με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών. Τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει Δήμαρχος και όχι τι λένε οι πολίτες. Και με τον γνωστό τρόπο από το παρελθόν, θέλει να σπιλώσει την σημαντική αυτή ημέρα για τον Πειραιά. Ακόμα όμως και τα πιο ανήθικα και κατασκευασμένα ψέματα και συκοφαντίες πρέπει να έχουν ένα όριο. Ζήτησα ραντεβού αύριο το πρωί με τον επικεφαλής των Δικαστικών αντιπροσώπων όλων των τμημάτων, τον επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στον Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθώ επισήμως εάν υπάρχει το οτιδήποτε από όσα ψευδώς αναφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος τις τελευταίες ώρες» επεσήμανε ο Γιάννης Μώραλης και συμπλήρωσε:

«Η πορεία μου 30 χρόνια στον δημοκρατικό χώρο, στον Αθλητισμό στον Πειραιά, η πορεία της οικογένειάς μου, οι αγώνες που δώσαμε και έχουμε υπηρετήσει δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος μου, τις αξίες μου και τις δημοκρατικές μου ιδέες. Στη μνήμη όλων μας ο κ. Μιχαλολιάκος είναι εκπρόσωπος των Ρέιντζερς, των Κενταύρων και άλλων τέτοιων μορφωμάτων που δυσκολεύομαι ακόμα και να αναφέρω. Οι προβοκάτσιες αυτές είναι πρακτικές ξεπερασμένες και οι πολίτες δεν τις εμπιστεύονται, τις ξεπερνούν. Θέλουν άλλες κουβέντες, θέλουν έργα και όχι λόγια. Ο Πειραιάς γυρίζει σελίδα. Για μένα το κεφάλαιο αυτό κλείνει εδώ. Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να σχολιάζω τα ψέματα, τις συκοφαντίες και άλλες κατασκευασμένες προβοκάτσιες του κ. Μιχαλολιάκου. Αναφέρομαι στο σύνολο των καταγγελιών του κ. Μιχαλολιάκου τα οποία είναι όλα ψευδή και κατασκευασμένα. Σε όσα έχει πει μέχρι σήμερα, τις τελευταίες δεκαπέντε ώρες. Στη δήλωση που έκανε στις 8:00 δεν αναφέρθηκε σε αυτά. Εκ των υστέρων ανακάλυψε ένα σωρό καταγγελίες. Είναι όλες ψευδείς και συκοφαντικές και δεν μπορώ να συνομιλώ με έναν άνθρωπο ο οποίος προσβάλλει τόσο εμένα όσο και ολόκληρο τον συνδυασμό.»