Η Silicon Valley απέκτησε έξτρα… σιλικόνη

Η Silicon Valley απέκτησε έξτρα… σιλικόνη

Η παράπλευρη βιομηχανία του σεξ στη «Μέκκα» της τεχνολογίας (βίντεο)

Όλα έβαιναν καλώς στην αθέατη πλευρά της Κοιλάδας του Πυριτίου, μέχρι που ο θάνατος ενός επιφανούς στελέχους της Google και η προ ημερών σύλληψη ενός πρωτοκλασάτου call girl έριξαν αίφνης άπλετο φως στην παράπλευρη, δη παράνομη επιχειρηματικότητα στο νότιο τμήμα του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Η 26χρονη Άλιξ Τίσελμαν κατηγορείται ότι άφησε τον 51χρονο Φόρεστ Τιμ Χέις -διαζευγμένο πατέρα πέντε παιδιών και διακεκριμένο στέλεχος της Silicon Valley– να ξεψυχήσει στο πολυτελές γιότ του, στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ, όπου είχε σπεύσει για να του προσφέρει τις ηδονικές της «υπηρεσίες».

Μία από αυτές ήταν προφανώς και η ενέσιμη χορήγηση ηρωίνης, όχι όμως και η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας, όταν η 26χρονη είδε τον πελάτη της να χάνει τις αισθήσεις του και να βυθίζεται αργά στον θάνατο. Κάθε άλλο!

Σύμφωνα με τη New York Post, οι αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερα ασφαλείας, όπου η νεαρή ιερόδουλη καταγράφεται αρχικά να πίνει ατάραχη το κρασί της και έπειτα να μαζεύει νωχελικά προσωπικά αντικείμενα και ενοχοποιητικά στοιχεία, πατώντας κυριολεκτικά πάνω στο πτώμα του ακριβοπληρωμένου στελέχους της Google.

Οι δύο τους λέγεται πως δεν ήταν άγνωστοι. Ο Χέις εκτιμάται πως ήταν τακτικός πελάτης της Άλιξ, η οποία -σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ- έχει 1.000 δολάρια «ταρίφα». Οι έρευνες δείχνουν ότι ανέπτυξαν την… επαγγελματική σχέση εχεμύθειας μέσω της ιστοσελίδας SeekingArrangement.com, η οποία λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ αυτών που στη Silicon Valley, όπως και στις υπόλοιπες ΗΠΑ, αποκαλούν «sugar daddies» και «sugar babies».

Πρόκειται για μία από τις πολλές ιστοσελίδες του είδους, που τα τελευταία χρόνια ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια στη «Μέκκα» της τεχνολογίας, οδηγώντας μοιραία σε αναβάθμιση και το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο.

Η εφεύρεση του Ίντερνετ έκανε τη βιομηχανία του σεξ «εξαιρετικά αποδοτική», μεταφέροντάς την από τους δρόμους και τα κόκκινα φανάρια στους προσωπικούς υπολογιστές και στα smartphones, παρατηρεί εύστοχα ο Σκοτ Κούνιγκχαμ, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Baylor, που έχει αφιερώσει μέρος της επιστημονικής του έρευνας στην οικονομία της πορνείας.

Το αποτέλεσμα είναι να λειτουργούν δεκάδες ιστοσελίδες… ειδικού σκοπού στο Σαν Φρανσίσκο, όπως η εξαιρετικά δημοφιλής MyRedBook.com, με κριτικές πελατών για τις συνεργαζόμενες «συνοδούς πολυτελείας», αποκαλυπτικές φωτογραφίες, προτάσεις για τα καλύτερα στριπτιτζάδικα της περιοχής και κωδικοποιημένα «μενού σεξουαλικών υπηρεσιών».

Το site παρείχε ειδικές παροχές για τα VIP μέλη, στο πλαίσιο μίας εξαιρετικά επιτυχημένης -όπως προκύπτει- επιχείρησης, τα καθαρά κέρδη της οποίας έφθασαν τα 5,4 εκατ.δολάρια, μέχρι που τον περασμένο μήνα αναγκάστηκε να «κατεβάσει ρολά», έπειτα από έφοδο του FBI. Παρ’ όλα αυτά, αποδεικνύεται δύσκολο να κοπούν όλα τα κεφάλαια αυτής της «Λερναίας Ύδρας».

«Η Silicon Valley είναι πια σαν στρατιωτική βάση. Υπάρχουν λίγες γυναίκες και πολλά χρήματα», εξηγεί στην USA Today ένας επιχειρηματίας, που για ευνόητους λόγους προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του. Εξίσου ανώνυμα μίλησαν για το θέμα και ορισμένες… «high tech» ιερόδουλες στο CNN.

Οι πελάτες τους, εξηγεί μια από αυτές, «δουλεύουν πολλές ώρες, κάτω από συνεχή ένταση, σε δουλειές που τους παρέχουν πολύ καλό κομπόδεμα». Στην πλειοψηφία τους, επισημαίνει, είναι οι λεγόμενοι «σπασίκλες» των startups, οι «high tech geeks» κατά την αμερικανική ορολογία. Αρκετοί άλλοι είναι μεγαλοστελέχη. Ηλικιακά κυμαίνονται από 21 έως 61 ετών.

Και όλοι, μα όλοι, έχουν μπόλικα λεφτά κι ένταση να ξοδέψουν, οδηγώντας αντίστοιχα σε αλματώδη ανάπτυξη και την παράπλευρη βιομηχανία του σεξ. Την ίδια πορεία ακολουθούν βέβαια και οι τιμές. Πολλές από τις «πρόθυμες» κοπέλες του τεχνολογικού λιμανιού του Σαν Φρανσίσκο χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους από 400 έως και 500 δολάρια την ώρα! Μία λέει χαρακτηριστικά στο CNN πως το -αδήλωτο φυσικά- περυσινό εισόδημά της άγγιξε το 1.000.000 δολάρια!

«Αυτό που ουσιαστικά πληρώνουν οι πελάτες μου είναι ότι και οι δύο κλείνουμε τα κινητά μας και για 2-3 ώρες επικοινωνούμε ανθρώπινα, όχι μέσω της οθόνης ενός υπολογιστή ή ενός κινητού, όχι επειδή η τιμή της τάδε μετοχής πέφτει ή ανεβαίνει», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια η 28χρονη Σούζι Κιού, επαγγελματίας του είδους, δη τεχνολογικά εξελιγμένη…

Σήμερα, δέχεται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες ή με χρέωση μέσω κινητού με Square reader! Έχει λογαριασμούς παντού- στο Instagram, στο Tumblr, στο Facebook, στο Twitter, στο Google Voice- δύο προσωπικές ιστοσελίδες και το δικό της podcast, που υπό τον… ευφάνταστο τίτλο «The Whorecast» αυτοπροσδιορίζεται ως ακτιβίστρια των λεγόμενων sex workers.

Αυτές υπολογίζονται συνολικά κοντά στις 10.000 στην φανταχτερή Silicon Valley. Εδώ και χρόνια, η «κοινότητά» τους θησαυρίζει. Μετά όμως την αναπάντεχη τροπή που πήρε ο θάνατος του στελέχους της Google, απέκτησαν ξαφνικά πολλά προβλήματα που θα πρέπει να επιλύσουν.

Στο Σαν Χοσέ για παράδειγμα οι αρχές αγρίεψαν, αυξάνοντας κατά 35% τις συλλήψεις για πορνεία. Μετά δε και το κλείσιμο της MyRedBook.com, οι δουλειές έχουν κάπως πέσει, καθώς «επαγγελματίες» και πελάτες αισθάνονται ανασφάλεια, τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έκαναν λιγότερο «σκοτεινή» την αθέατη πλευρά της Silicon Valley.

Διαβάστε ακόμη: Ο ψυχολόγος της Silicon Valley

Δείτε επίσης: Η κοιλάδα των αστέγων

Ποια είναι η σούπερ δουλειά της Silicon Valley