Σήμερα η έκτακτη ενίσχυση σε πυρόπληκτους ανασφάλιστους υπερηλίκους

Σήμερα η έκτακτη ενίσχυση σε πυρόπληκτους ανασφάλιστους υπερηλίκους
Καμμένο αυτοκίνητο στην αυλή σπιτιού που κάηκε την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στην περιοχή Μάτι, 39 χλμ από την Αθήνα, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση είναι ίση με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων ή δυο επιδομάτων και πρόκειται για τη δεύτερη πληρωμή.

Συνεχίζονται οι καταβολές του εφάπαξ βοηθήματος στους πυρόπληκτους ανασφάλιστους υπερηλίκους όπως ανακοινώνει το υπουργείο Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή, 24 Αυγούστου, καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση στους ανασφάλιστους υπερηλίκους με μόνιμη κατοικία στις περιοχές Ραφήνα, Ωρωπό και Κινέτα, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση είναι ίση με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων ή δυο επιδομάτων και πρόκειται για τη δεύτερη πληρωμή, καθώς την Τρίτη 21 Αυγούστου, καταβλήθηκε η διπλή σύνταξη ή το διπλό επίδομα στους πυρόπληκτους με μόνιμη κατοικία σε Μάτι και Νέο Βουτζά (Δημοτική Ενότητα Ν. Μάκρης).

Σήμερα καταβάλλεται η έκτακτη ενίσχυση και σε όλους τους δικαιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στον ΟΠΕΚΑ, επειδή έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται στις πυρόπληκτες περιοχές ή υπέστησαν σωματική βλάβη ή είναι σύζυγοι θανόντων.

Υπενθυμίζεται πως για τους δικαιούχους με κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές δεν απαιτείται αίτηση, καθώς οι υπηρεσίες εντοπίζουν με διασταυρώσεις τους συνταξιούχους ή επιδοματούχους και προχωρούν αυτόματα στις καταβολές. Όσοι ανασφάλιστοι υπερήλικοι έχουν αλλάξει διεύθυνση και έχουν πλέον μόνιμη κατοικία σε πυρόπληκτες περιοχές, αλλά δεν έχουν λάβει το βοήθημα, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στον ΟΠΕΚΑ. Αίτηση απαιτείται, επίσης, από τις λοιπές κατηγορίες δικαιούχων, δηλαδή από:
– Επιδοματούχους ή συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με το έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2016 και 2017.
– Επιδοματούχους ή συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που υπέστησαν σοβαρή σωματική βλάβη λόγω των πυρκαγιών ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής.
– Συζύγους ή πρόσωπα που είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με θανόντα/ούσα, λόγω των πυρκαγιών, συνταξιούχο ή επιδοματούχο ανασφάλιστο υπερήλικο ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει, ο πλησιέστερος συγγενής του/της.

Δείτε ακόμη: Τις 4.076 έφτασαν οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα