Σήμερα «κληρώνει» για το Ελληνικό

Σήμερα «κληρώνει» για το Ελληνικό

Το ΤΑΙΠΕΔ συνεδριάζει για να κρίνει ικανοποιητική ή όχι την πρόταση της Lamda Development. 

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με αντικείμενο την αποδοχή ή όχι του σχεδίου αξιοποίησης του Ελληνικού που κατέθεσε η Lamda Development.
Τα μέλη του Συμβουλίου θα πρέπει να αποφασίσουν αν το κύριο σχέδιο που έχει υποβληθεί από την εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων γίνεται αποδεκτό ή όχι.

Στη πρώτη περίπτωση το ΤΑΙΠΕΔ θα καλέσει ανεξάρτητο αποτιμητή που έχει προσλάβει, προκειμένου να υποβάλει τη δική του αποτίμηση για την αξία της έκτασης που θα μεταβιβαστεί στον ενδιαφερόμενο επενδυτή. Στη συνέχεια θα ανοίξει ο φάκελος της οικονομικής προσφοράς. Η αποτίμηση του Ελληνικού αναμένεται να υποβληθεί στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ από την εταιρεία – σύμβουλο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Στην ίδια συνεδρίαση θα ανοίξει και η οικονομική προσφορά, για την οποία η διοίκηση του Ταμείου θα πρέπει πάλι να αποφασίσει αν θα γίνει αποδεκτή ή όχι. Επίσης μπορεί, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΟΠΑΠ και άλλων αποκρατικοποιήσεων, να ζητήσει από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή να βελτιώσει την οικονομική του προσφορά.

Lamda: To έργο στο Ελληνικό θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις

Αν το ΤΑΙΠΕΔ πει «όχι», τότε ο διαγωνισμός κρίνεται άγονος και επαναπροκηρύσσεται, δεδομένου ότι η προσφορά της Lamda Development ήταν η μοναδική που υποβλήθηκε.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω απουσίας δεύτερης προσφοράς, χρειάζονται μια «γενναιόδωρη» προσφορά από τον μοναδικό ενδιαφερόμενο επενδυτή, η οποία θα ενισχύσει τα επιχειρήματά τους στην αξιοποίηση της έκτασης, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο.