Συμφωνία Apple και Samsung που φέρνει τα πάνω-κάτω στις έξυπνες τηλεοράσεις

Συμφωνία Apple και Samsung που φέρνει τα πάνω-κάτω στις έξυπνες τηλεοράσεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τι ετοιμάζουν μαζί οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί.

Η Samsung Electronics Co Ltd δήλωσε την Κυριακή ότι θα προσθέσει μια εφαρμογή στις «έξυπνες» τηλεοράσεις της μέσα στους επόμενους μήνες η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν περιεχόμενο που αγοράστηκε από την υπηρεσία iTunes της Apple Inc. Αυτό ίσως είναι ένα πιθανό πρώτο δείγμα του ότι η Apple επιδιώκει να διανείμει την επικείμενη τηλεοπτική υπηρεσία της σε συσκευές που κατασκευάζονται από άλλες εταιρείες. Η Apple δημιουργεί μια συσκευή που ονομάζεται Apple TV, η οποία συνδέεται με ένα πλήρες σετ τηλεόρασης, αλλά δεν έχει κατασκευάσει ένα πλήρες σετ από μόνη της.

Η συμφωνία είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης αλλαγής στην στρατηγική της Apple, η οποία αντιμετωπίζει σημαντική μείωση στις πωλήσεις συσκευών στην Κίνα και μια κορεσμένη παγκόσμια αγορά smartphone όπου οι χρήστες διατηρούν τα παλιά τους iPhone περισσότερο από ποτέ, κατακρεουργώντας τη μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος της εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα, η Apple βασίζεται ολοένα και περισσότερο στις υπηρεσίες της, η οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες όπως το iCloud αλλά και υπηρεσίες μουσικής, τηλεόρασης και ταινιών. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε πολλές συμφωνίες για πρωτότυπες τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το επερχόμενο σόου με την Oprah Winfrey, αλλά δεν έχει ανακοινώσει πώς σχεδιάζει να διανείμει αυτό το περιεχόμενο ή το πότε η υπηρεσία της θα λανσαριστεί.

Για δεύτερη φορά στους τελευταίους μήνες η Apple κλείνει μια συμφωνία με ανταγωνίστρια τεχνολογική εταιρεία προκειμένου να τοποθετήσει τις υπηρεσίες της στις συσκευές της. Το Νοέμβριο, δήλωσε ότι η υπηρεσία streaming της, Apple Music, θα ήταν πλέον διαθέσιμη στα «έξυπνα» ηχεία Amazon Echo, αν και η Apple πουλά τη δική της σειρά έξυπνων ηχείων, τα HomePod.

Η Apple και η Samsung είναι ευρέως γνωστές ως σκληροί ανταγωνιστές, όσον αφορά τις παγκόσμιες πωλήσεις smartphone. Η Samsung είναι πλέον η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών στον κόσμο, ενώ η Apple βρισκόταν παραδοσιακά στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση. Οι δύο εταιρείες έχουν επίσης κοντραριστεί σε μια δικαστική διαμάχη, στην οποία η Apple κατηγόρησε τη Samsung ότι αντέγραψε τις ιδέες της και παραβίασε τις πατέντες της. Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμβιβασμό πέρυσι, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έστρωσε το δρόμο για την συμφωνία αυτής της εβδομάδας.