Συμμαχία Ericsson – Philips για έναν «έξυπνο» φωτισμό

Συμμαχία Ericsson – Philips για έναν «έξυπνο» φωτισμό

Η συμφωνία επιχειρεί να δώσει λύσεις στην ποιότητα των δικτύων και το δημόσιο ποιοτικό φωτισμό.

Ericsson και Royal Philips ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν από κοινού ένα νέο πρότυπο συνδεδεμένου ηλεκτροφωτισμού LED.

Στόχος της συνεργασίας τους είναι να προσφέρουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις, παρέχοντας καλύτερη ποιότητα δικτύου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και δημόσιο φωτισμό υψηλής ποιότητας και ενεργειακά αποδοτικό.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα τεχνολογία επιτρέπει στις αρχές των πόλεων να συνεργαστούν με τους παρόχους δικτυακών υπηρεσιών για να ενσωματώσουν υποδομές ευρυζωνικότητας στους στύλους του δημόσιου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Διαβάστε ακόμη: Πενταετές deal Vodafone – Ericsson

Πιο συγκεκριμένα, η Philips θα προσφέρει στις πόλεις στύλους φωτισμού τεχνολογίας LED, στους οποίους θα μπορεί να ενσωματωθεί ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός της Ericsson. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζονται με την Ericsson σε επίπεδο ευρυζωνικών υποδομών, θα μπορούν να νοικιάσουν χώρο σε αυτούς τους στύλους.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πολίτες βελτιωμένη κάλυψη και χωρητικότητα δεδομένων και συνολικά καλύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες. Επίσης, το μοντέλο αυτό επιταχύνει τους χρόνους αποπληρωμής για τις αστικές υποδομές, κάνοντας πιο προσιτές τις αρχικές δαπάνες για την εγκατάσταση και τη διαχείριση αυτών των συστημάτων και μειώνοντας την επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: Η Deutsche Τelecom εξετάζει συνεργασία με το WhatsApp 

Με αυτά τα δεδομένα, το νέο μοντέλο συνδεδεμένου ηλεκτροφωτισμού λύνει δύο προβλήματα. Αφενός προσφέρει στις αρχές των πόλεων έναν οικονομικό τρόπο για ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό LED επόμενης γενιάς που ανταποκρίνεται στην ανάγκη για αειφορία, αφετέρου επιτρέπει στους διαχειριστές δικτύων να προσφέρουν βελτιωμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες και εφαρμογές σε ολόκληρη την πόλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι επονομαζόμενες από την Ericsson «Zero Site» λύσεις συνδεδεμένου ηλεκτροφωτισμού, ενσωματώνουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε στύλους φωτισμού, επιτρέποντας στους παρόχους να βελτιώσουν τις επιδόσεις των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, μειώνοντας παράλληλα την αταξία της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: Deutsche Telekom: Νέο app κρυπτογράφησης για smartphones

Επιπλέον, ο ηλεκτροφωτισμός LED της Philips παράγει 50 με 70 τοις εκατό εξοικονόμηση ενέργειας ενώ είναι ως και 80 τοις εκατό οικονομικότερος όταν συνδυάζεται με έξυπνα συστήματα ελέγχου. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι πολίτες προτιμούν το λευκό φως του φωτισμού LED, το οποίο δημιουργεί ένα αυξημένο αίσθημα ασφάλειας και παρέχει καλύτερη ορατότητα από το πορτοκαλί φως των παραδοσιακών συστημάτων υψηλής πίεσης νατρίου.

«Καταλήξαμε σε μια εξαιρετική λύση για την έντονη αστικοποίηση. Έρευνα του ConsumerLab της Ericsson έδειξε ότι η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο είναι ένας από τους πέντε βασικούς παράγοντες ικανοποίησης από τη ζωή στην πόλη. Η λύση Zero Site είναι ακριβώς το είδος της καινοτομίας που θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινό, ένα επιπλέον εφόδιο για την επιτυχία της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χανς Βέστμπεργκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ericsson.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ