Συνελήφθη 32χρονος ύποπτος για εμπρησμούς στην Εύβοια

Συνελήφθη 32χρονος ύποπτος για εμπρησμούς στην Εύβοια
Φλόγες και καπνοί στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας, κοντά στα Ψαχνά σε πυκνή δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 2 Πετζετέλ (Pezetel). ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο συλληφθείς κατηγορείται για εννέα πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ανακριτικού τμήματος της Π.Υ Χαλκίδας, 32χρονος, ως υπαίτιος για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται για εννέα πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Ο 32χρονος πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ