Συγγνώμη ζήτησε η KLM από το Μεξικό

Συγγνώμη ζήτησε η KLM από το Μεξικό

«Πόλεμος» δηλώσεων στο Twitter μεταξύ των εθνικών αεροπορικών εταιρειών της Ολλανδίας και του Μεξικό μετά τη λήξη του αγώνα στη Βραζιλία.

Ο ενθουσιασμός για τη νίκη της Ολλανδίας επί του Μεξικό στον χθεσινό αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας φαίνεται πως συνεπήρε τους διαχειριστές του λογαριασμού του Twitter της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM.

Με ένα κακόγουστο μάλλον tweet, η KLM «αποχαιρέτησε» το Μεξικό από τη διοργάνωση, κάνοντας πλάκα με την ήττα της εθνικής ομάδας της λατινικής χώρας. Λίγα μόλις λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και την επικράτηση της εθνικής Ολλανδίας με 2-1 επί του Μεξικό, εμφανίστηκε στον λογαριασμό του Twitter της KLM μία φωτογραφία με το σήμα των αναχωρήσεων και την επιγραφή «Adios amigos». Σα να μην έφτανε αυτό, πάνω στην πινακίδα των αναχωρήσεων είχε ζωγραφιστεί ένας άνδρας με ένα μουστάκι κι ένα σομπρέρο!

 

Το tweet της KLM έγινε αμέσως viral στο διαδίκτυο, ωστόσο σβήστηκε από τον λογαριασμό της εταιρείας μετά από κάποια ώρα.

Αντιδρώντας στην «κακοτοπιά» της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας, ο δημοφιλής Μεξικανός ηθοποιός Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ έγραψε στο twitter πως δεν έχει σκοπό να πετάξει ποτέ ξανά με την KLM, ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν στην εταιρεία.

«Ήταν ένα αστείο, ωστόσο υπήρξε έντονα αρνητική αντίδραση», δήλωσε η εκπρόσωπος της KLM, Λισμπέτ Κόουνινγκ, προσθέτοντας πως η εταιρεία δεν είχε σκοπό να προσβάλει τους Μεξικανούς, τους οποίους συνδέει καθημερινά με απευθείας πτήσεις μεταξύ Άμστερνταμ και Μέξικο Σίτι.

Η KLM εξέδωσε επίσημη απολογία το βράδυ της Κυριακής. «Μέσα στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από το σχόλιο αυτό», δήλωσε ο Μάρνιξ Φρούτεμα, γενικός διευθυντής της KLM στη Β. Αμερική.

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Μεξικό, AeroMexico, δημοσίευσε τη δική του απάντηση στο Twitter με μια φωτογραφία της πινακίδας των αφίξεων και το παρακάτω μήνημα: «Σας ευχαριστούμε για αυτό το καταπληκτικό πρωτάθλημα. Μας κάνατε υπερήφανους και σας περιμένουμε στην πατρίδα».

Διαβάστε ακόμη:

Από το ψηλό βάθρο στα αθλητικά… «Τάρταρα»

Οι… «παράξενοι» του Μουντιάλ

Η Εθνική επιστρέφει με ψηλά το κεφάλι

Goldman Sachs: Αυτό είναι το ακριβές σκορ του τελικού του Μουντιάλ!