Σύντομα θα μπορείτε να «κλείσετε» την θέση πάρκινγκ σας

Σύντομα θα μπορείτε να «κλείσετε» την θέση πάρκινγκ σας

Νέες καινοτομίες μέσω κινητού τηλεφώνου βελτιώνουν την χρήση του αυτοκινήτου.

Η συνεργασία μεταξύ εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανιών αποβλέπει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που κάνουν ευκολότερη και ασφαλέστερη τη χρήση των αυτοκινήτων. H Seat, η Samsung και η Sap, δημιούργησαν μία νέα τεχνολογική συμμαχία προκειμένου να αναπτύξουν προγράμματα για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο του μέλλοντος. Ο σκοπός της τεχνολογικής συμμαχίας είναι να κρατήσει τους χρήστες συνδεδεμένους και ασφαλείς ενώ οδηγούν.

Οι ομάδες εργασίας ολοκληρώνουν τις εξής εφαρμογές:

– Μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να εξασφαλίσει εκ των προτέρων θέση στάθμευσης από οποιαδήποτε τοποθεσία κι αν βρίσκεται, ενώ μέσω του συστήματος πλοήγησης καθοδηγεί τον οδηγό στο χώρο στάθμευσης που επέλεξε, όπου αυτόματα η πύλη ανοίγει καθώς πλησιάζει το αυτοκίνητο. Κατά την έξοδο του οδηγού από τον χώρο στάθμευσης πραγματοποιείται η διαδικασία πληρωμής απευθείας μέσω app χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να βγει από το αυτοκίνητο.

– Το ψηφιακό κλειδί, μία καινοτόμος εφαρμογή του μέλλοντος για τα μοντέλα Seat, με την οποία δίνεται η δυνατότητα και σε άλλο άτομο που βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία να μοιραστεί το ίδιο αυτοκίνητο. Η λειτουργία της εφαρμογής συνίσταται στην αποστολή μέσω κινητού τηλεφώνου ή smartphone του εικονικού ψηφιακού κλειδιού.

Νέες λειτουργίες που συμπεριλαμβάνουν, τηλεχειριστήριο συνδεδεμένο με τις οικιακές συσκευές, αναπαραγόμενες προειδοποιήσεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου με παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού και παροχή συμβουλών οδήγησης, αύξησης επιδόσεων, εξοικονόμηση χρήματος μέσω μείωσης κατανάλωσης καυσίμου και υπενθύμιση για μη προγραμματισμένη συντήρηση οχήματος.