Συρρίκνωση στην οικονομία της Ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο

Συρρίκνωση στην οικονομία της Ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο
Επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες σημαντικής μερίδας των αναλυτών για τις προοπτικές ύφεσης εν μέσω του περιβάλλοντος των υψηλών επιτοκίων.

Συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία της Ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο του 2023, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες σημαντικής μερίδας των αναλυτών για τις προοπτικές ύφεσης εν μέσω του περιβάλλοντος των υψηλών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat, η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε 0,1% σε τριμηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε ετήσιο επίπεδο, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε οριακά κατά 0,1%, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ανά χώρες

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν τριμηνιαία οικονομική ανάπτυξη 0,1% στη Γαλλία, 0,3% στην Ισπανία και 0,5% στο Βέλγιο, αλλά αυτό δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την τριμηνιαία ύφεση 0,1% στη Γερμανία, τη μηδενική ανάπτυξη στην Ιταλία και τη συρρίκνωση στην Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Εσθονία και τη Λιθουανία.

Απασχόληση

Το ποσοστό της απασχόλησης στην Ευρωζώνη αυξήθηκε 0,3% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,4% σε ετήσια βάση, όταν οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 0,3% και 1,3% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: