Το sms που «καίει» τον Ηλία Κασιδιάρη

Το sms που «καίει» τον Ηλία Κασιδιάρη

Νέο δρόμο στην έρευνα για τους καθοδηγητές των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής έχει ανοίξει μήνυμα που συνδέει τον προφυλακισμένο βουλευτή με πογκρόμ κατά μεταναστών.

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» σχετικά με τη διαδικασία της απολογίας του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, δίνει περισσότερες εξηγήσεις για το παρελθόν του χρυσαυγίτη βουλευτή και το σκεπτικό της απόφασης των δικαστικών λειτουργών να αποφασίσουν την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα μήνυμα που δέχτηκε στο κινητό του ο προφυλακισμένος πλέον Η. Κασιδιάρης νωρίς το απόγευμα ημέρας που έγινε πογκρόμ κατά μεταναστών, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, έχει ανοίξει νέο δρόμο στην έρευνα για τους καθοδηγητές των επιθέσεων.

Μάλιστα, ερώτηση των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στον βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση για την ύπαρξη τριών sms, δείχνει πως οι Αρχές είχαν γνώση των μηνυμάτων αυτών, τα συνδέουν χρονικά με την ημέρα του πογκρόμ και την καθοδήγηση αυτού και ψάχνουν τώρα να τα συνδέσουν άμεσα και με ατράνταχτα στοιχεία με συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Σας αναφέρουμε τρία μηνύματα που έλαβε ο κ. Κασιδιάρης στις 12/5/2001 και συγκεκριμένα: το πρώτο περί την ώρα 14.11.23 από άλλο τηλέφωνο με περιεχόμενο “…στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα στα Πατήσια”, στις 14.38.12 “Ηλία να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;”, ενώ στις 14.48.24 ήρθε η απάντηση Κασιδιάρη, “γ..τους…”».

Η αναφορά είναι για το μεγάλο πογκρόμ της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία Καντάρη, στις 10.05.2011. Τότε, εκτός από τους άγριους ξυλοδαρμούς, είχε δολοφονηθεί και ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπανγκλαντές στην οδό στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια. (Το πτώμα του είχε βρεθεί στις 12 Μαίου).

Προς το παρόν, η δικογραφία είναι για ανθρωποκτονία από αγνώστους.

Όμως, στις φωτογραφίες που υπάρχουν από εκείνη τη μέρα, καταγράφεται καρέ καρέ ποιοι από τους προφυλακισμένους βουλευτές ή ελεύθερους συμμετέχουν και δη με καθοδηγητικό ρόλο στα επεισόδια. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, ως «ηγετικά στελέχη του πογκρόμ» εμφανίζονται οι: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ευστάθιος Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», «ο Κασιδιάρης είχε καθοδηγητικό ρόλο, κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από τη Γ’ Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς». Μάλιστα, υπάρχει φωτογραφία που τον απεικονίζει να δίνει οδηγίες στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, από όπου βγήκε ομάδα νεαρών και ξυλοκόπησε Αφρικανό μετανάστη, ενώ άλλος εικονιζόμενος φέρεται να είναι γνωστός και από επεισόδια στο Παλαιό Φάληρο.

 

Πάντως, ούτε το περιοδικό του κόμματος έχει γλιτώσει από το μάτι των ανακριτριών: «Το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια των νταβατζήδων το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα αλλά οι αντιδράσεις των ακροδεξιών. Όσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας – το πεζοδρόμιο – και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας», αναφέρεται.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως αν και ο Ηλίας Κασιδιάρης άκουσε το Γ. Λαγό να του φωνάζει «κουράγιο», μόλις έφτασε στη φυλακή ο πρώτος, η πλευρά Μιχαλολιάκου δε διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τον Κασιδιάρη. Και αυτό διότι ο Η. Κασιδιάρης είχε από τον Οκτώβρη του 2013 το βίντεο με τον Μπαλτάκο, εντούτοις το έδωσε στη δημοσιότητα μόλις κλήθηκε ο ίδιος σε απολογία.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής (φωτογραφίες από τη δικογραφία, όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα)

Διαβάστε ακόμη:

Βία και όπλα κυριαρχούν στο σκεπτικό της προφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη

Στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Απειλές από τη Χρυσή Αυγή δήλωσε πως δέχεται ο Χρ. Αλεξόπουλος

Νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή