Σόιμπλε: Υπερβολικά πολλή κουβέντα για την Deutsche Bank

Σόιμπλε: Υπερβολικά πολλή κουβέντα για την Deutsche Bank
epa04943854 German Finance Minister Wolfgang Schauble speaks during a Special Committee on Tax Rulings and Other Measures Similar in Nature or Effect at the European Parliament in Brussels, Belgium, 22 September 2015. EPA/LAURENT DUBRULE

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών σημείωσε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δεν είναι καθόλου κακή και ότι η δημοσιονομική τόνωση δεν βρίσκεται στην αντζέντα των συζητήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε το Σάββατο στην Ουάσινγκτον ότι έγινε υπερβολικά πολλή κουβέντα για την Deutsche Bank, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόστιμο ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην γερμανική τράπεζα.

Ο Σόιμπλε αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα της Deutsche Bank, αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εγινε υπερβολικά πολλή κουβέντα για την Deutsche Bank».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε επίσης ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δεν είναι καθόλου κακή και σημείωσε ότι τα αιτήματα για περισσότερη δημοσιονομική τόνωση δεν βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτής της εβδομάδας.