Σούπερ κέρδη για την Apple ύψους 10,22 δισ. δολαρίων

Σούπερ κέρδη για την Apple ύψους 10,22 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία κατέγραψε αύξηση της τάξης του 7% στο β’ τρίμηνο χρήσης, ενώ πούλησε πάνω από 43 εκατ. iphones. 

Ακόμα ένα θεαματικό τρίμηνο αποτελεσμάτων σημείωσε η Apple, η οποία είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 7% φτάνοντας τα 10,22 δισ. δολαρίων ή 11,62 δολ. ανά μετοχή. Οι πωλήσεις του τεχνολογικού κολοσσού έφτασαν τα 45,6 δισ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι στο β’ τρίμηνο της περσινής περιόδου, η Apple είχε καταγράψει κέρδη 9,52 δισ. δολαρίων ή 10,09 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 43,6 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η εταιρεία αποφάσισε να αυξήσει το ύψος των προγραμμάτων επαναγοράς μετοχών και πληρωμής μερισμάτων.
Ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ είπε πως η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών κατά 30 δισ. δολάρια επειδή θεωρεί τη μετοχή της υποτιμημένη.

«Αυτό θα σας αποδείξει πόσο πολύ πιστεύουμε στο μέλλον της Apple», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει το πρόγραμμα επιστροφής κεφαλαίου σε περισσότερα από 130 δισ. δολάρια (αύξηση τριμηνιαίου μερίσματος κατά περίπου 8%), θα αυξήσει το σχέδιο επαναγοράς μετοχών στα 90 δισ. δολάρια από 60 δισ. δολάρια προηγουμένως, ενώ θα προχωρήσει σε σπλιτ μετοχών με αναλογία 7 προς 1 και με ισχύ από τις 9 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η Apple πούλησε 43,7 εκατομμύρια iPhones στο τρίμηνο που έληξε στις 29 Μαρτίου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πωλήσεις 38,2 εκατομμυρίων.

Διαβάστε επίσης: H εταιρεία που «κρύβεται» πίσω από την Apple στην Ελλάδα

Δείτε: Πώς θα είναι το iphone 6