Στα 2,3 δισ. ευρώ τα μπόνους της Deutsche Bank για το 2017

Στα 2,3 δισ. ευρώ τα μπόνους της Deutsche Bank για το 2017
epa04676027 A pedestrian walks by a branch of Deutsche Bank in Frankfurt Main, Germany, 23 March 2015. According to reports, the Deutsche Bank' faces profound changes. The most radical suggestion in the current debate about the future orientation of Germany's largest bank is the separation of the entire retail banking segment. EPA/FRANK RUMPENHORST Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ποσό αυτό είναι τέσσερις φορές υψηλότερο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, παρόλο που η γερμανική τράπεζα προειδοποίησε για τα κόστη του 2018.

Η Deutsche Bank κατέβαλε για το 2017 μπόνους ύψους 2,3 δισ. ευρώ, τέσσερις φορές υψηλότερα σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, παρόλο που η γερμανική τράπεζα προειδοποίησε για τα κόστη του 2018 και αναθεώρησε ανοδικά τις ζημίες για το 2017.

Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι ανώτατοι διευθυντές δεν θα λάβουν μπόνους για το 2017 αφού αναθεώρησε ανοδικά τις ζημίες για το 2017 στα 735 εκατ. ευρώ από τα 497 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ανακοινώσει τον Φεβρουάριο.

Η τράπεζα, που διένειμε μπόνους ύψους 546 εκατ. ευρώ το 2016, ανακοίνωσε ότι τα σχέδιά της για τη μείωση κόστους συναντούν εμπόδια. Πρόσθεσε ότι αναμένει υψηλότερο κόστος σε σχέση με την έξοδο της Βρετανία από την ΕΕ και μια αναβολή στην εξοικονόμηση πόρων από την συγχώνευσή της μονάδας λιανικής τραπεζικής με την Postbank.

«Αυτή η εξοικονόμηση αναμένεται τώρα θα υλοποιηθεί το 2019», ανέφερε η τράπεζα, προσθέτοντας ότι τα προσαρμοσμένα κόστη το 2018 αναμένεται τώρα να φθάσουν τα 23 δισ. ευρώ, από την αρχική πρόβλεψη για 22 δισ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν υπεραμύνθηκε της αύξησης των μπόνους ως μία προσπάθεια να μην αποχωρήσουν εργαζόμενοι.

«Εάν θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό που υποστηρίζουμε ότι είμαστε, δηλαδή η κορυφαία ευρωπαϊκή τράπεζα με παγκόσμιο δίκτυο, πρέπει να επενδύσουμε στους εργαζομένους μας ούτως ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις για τους πελάτες μας», ανέφερε σε επιστολή προς τους μετόχους. Η τράπεζα ήταν συγκρατημένα αισιόδοξη για τη φετινή χρονιά, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της: «Για το 2018, αναμένουμε τα έσοδα να είναι υψηλότερα από το 2017».