Στα 300 ευρώ το όριο αναλήψεων αυτή την εβδομάδα

Στα 300 ευρώ το όριο αναλήψεων αυτή την εβδομάδα

Στα 60 ευρώ διατηρείται το ημερήσιο όριο ανάληψης - Από πότε θα ισχύσει το όριο των 420 ευρώ την εβδομάδα. 

Δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης των μετρητών στο τέλος κάθε εβδομάδας, δηλαδή η ανάληψη 420 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα, θα έχουν οι πολίτες σύμφωνα με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ωστόσο, για την εβδομάδα που διανύουμε το δικαίωμα σωρευτικής ανάληψης αφορά 5 ημέρες (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή) και μπορεί να φτάσει στα 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τα μεσάνυχτα της προσεχούς Παρασκευής θα αρχίσει να «μετρά» ολόκληρη εβδομάδα και έτσι οι καταθέτες θα έχουν την δυνατότητα την Παρασκευή 31 Ιουλίου να κάνουν ανάληψη 420 ευρώ. Διευκρινίζεται πως δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί προκαταβολική ανάληψη των 420 ευρώ- η ανάληψη του ποσού αυτού γίνεται μόνο στο τέλος του επταήμερου.

Ωστόσο, αν κάποιος κάνει μία ανάληψη την Δευτέρα χωρίς να έχει βγάλει χρήματα από την τράπεζα το Σάββατο και την Κυριακή, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη 180 ευρώ (60 ευρώ για κάθε ημέρα) και τις επόμενες ημέρες να βγάζει χρήματα χωρίς να ξεπεράσει το εβδομαδιαίο όριο των 420 ευρώ.

Υπογραμμίζεται πως πλέον δεν μπορεί κανείς να κάνει αναλήψεις μετρητών με πιστωτική κάρτα, ενώ η Πράξη Νομοθετικού απαγορεύει ρητά την πρόωρη, μερική ή πλήρη λήξη των προθεσμιακών καταθέσεων.