Στα χέρια Κινέζων το Χρηματιστήριο του Σικάγο

Στα χέρια Κινέζων το Χρηματιστήριο του Σικάγο
CHICAGO - MAY 19: One Financial Place, which houses the Chicago Stock Exchange, in Chicago, Illinois on MAY 19, 2013. (Photo By Raymond Boyd/Getty Images)

Μέχρι στιγμής, οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

To Χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγο, ένα από τα παλαιότερα χρηματιστήρια στις ΗΠΑ, αναμένεται να πωληθεί σε μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον κινεζικό όμιλο Chongqing Casing Εnterprise.

Οι όροι της συμφωνίας, ωστόσο, δεν έχουν αποκαλυφθεί.

«Μαζί έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλουμε μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Κίνα, αλλά και να φέρουμε δυνατές κινεζικές εταιρείες ανάπτυξης στους επενδυτές των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Chongqing Casing Εnterprise, Shengju Lu.

Από πλευρά του, ο CEO του Χρηματιστηρίου του Σικάγο, John Kerin, δήλωσε ότι η συμφωνία θα δώσει στην εταιρεία πρόσθετους πόρους για να συνεχίσει το λανσάρισμα του νέου προϊόντος CHX Snap, την άνοιξη του 2016.

Σημειώνεται ότι η Chongqing Casing Εnterprise είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 και επικεντρώνεται σε επενδύσεις στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων και χρηματοοικονομικών συμμετοχών.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση για την οργάνωση του Χρηματιστηρίου του Σικάγο πραγματοποιήθηκε το 1882, σύμφωνα με την ιστοσελίδα CHX. H εταιρεία επιτρέπει τις συναλλαγές που διαπραγματεύονται με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, την Amex και τη Nasdaq, αλλά και με τις εθνικές χρηματαγορές.