Στα… «χωράφια» -και- των δικηγόρων η τεχνητή νοημοσύνη – Μοντέλο διαπραγματεύτηκε αυτόνομα ένα συμβόλαιο

Στα… «χωράφια» -και- των δικηγόρων η τεχνητή νοημοσύνη – Μοντέλο διαπραγματεύτηκε αυτόνομα ένα συμβόλαιο
Photo: AFP
Η βρετανική AI εταιρεία Luminance δημιούργησε έναν χρήσιμο «νομικό βοηθό».

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, η τεχνητή νοημοσύνη επέδειξε την ικανότητα να διαπραγματεύεται αυτόνομα ένα συμβόλαιο με μια άλλη τεχνητή νοημοσύνη χωρίς καμία ανθρώπινη συμμετοχή.

Η βρετανική AI εταιρεία Luminance ανέπτυξε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βασισμένο στο δικό της ιδιόκτητο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) για να αναλύει αυτόματα και να κάνει αλλαγές στα συμβόλαια. Τα LLM είναι ένας τύπος αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να επιτύχει γλωσσική επεξεργασία και παραγωγή γενικού σκοπού.

Η Jaeger Glucina, επικεφαλής του προσωπικού και διευθύνων σύμβουλος της Luminance, δήλωσε ότι η νέα τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας είχε ως στόχο να εξαλείψει μεγάλο μέρος της γραφειοκρατίας που οι δικηγόροι συνήθως πρέπει να συμπληρώνουν σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με την Glucina, το Autopilot «χειρίζεται τις καθημερινές διαπραγματεύσεις, απελευθερώνοντας τους δικηγόρους να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους εκεί που χρειάζεται και να μην αναλώνονται σε τέτοιου είδους εργασίες».

«Πρόκειται απλώς για τεχνητή νοημοσύνη που διαπραγματεύεται με τεχνητή νοημοσύνη, από το άνοιγμα ενός συμβολαίου στο Word, μέχρι τη διαπραγμάτευση των όρων και στη συνέχεια την αποστολή του στο DocuSign», δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλα αυτά τα χειρίζεται πλέον η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία δεν είναι μόνο νομικά εκπαιδευμένη, κάτι για το οποίο έχουμε μιλήσει ότι είναι πολύ σημαντικό, αλλά επίσης κατανοεί την επιχείρησή σας».

Η λειτουργία Autopilot της Luminance είναι πολύ πιο προηγμένη από το Lumi, το chatbot της Luminance που μοιάζει με το ChatGPT.

Αυτό το εργαλείο, το οποίο η Luminance λέει ότι έχει σχεδιαστεί για να ενεργεί περισσότερο σαν ένας νομικός «συγκυβερνήτης», επιτρέπει στους δικηγόρους να αναζητούν και να εξετάζουν τμήματα μιας σύμβασης για να εντοπίζουν τυχόν κόκκινες σημαίες και ρήτρες που μπορεί να είναι προβληματικές.

Με το Autopilot, το λογισμικό μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από έναν άνθρωπο – αν και οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι σε θέση να εξετάζουν κάθε βήμα της διαδικασίας και το λογισμικό διατηρεί αρχείο καταγραφής όλων των αλλαγών που πραγματοποιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Luminance, που ιδρύθηκε το 2016 από μαθηματικούς του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, παρέχει λογισμικό ανάλυσης νομικών εγγράφων με σκοπό να βοηθήσει τους δικηγόρους να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: