Σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελαΐς-Unilever Hellas

Σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελαΐς-Unilever Hellas

Η εταιρεία παρουσίασε τις δράσεις της για την αειφορία.

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσιάζει η εταιρεία Ελαΐς-Unilever Hellas, σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος Ηρώ Αθανασίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων για την αειφορία.

Ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 η διοίκηση έχει τα πρώτα δείγματα ότι η εταιρεία ξαναγυρίζει στην ανάπτυξη και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Το 2013, ο τζίρος της εταιρείας ήταν μειωμένος κατά 4,9% και διαμορφώθηκε στα 483 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη ήταν αυξημένα κατά 4,5% σε σχέση με τα αρνητικά του 2012. Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η διοίκηση βλέπει πολύ μικρή θετική πορεία μετά από πέντε χρόνια όπου τα πρόσημα ήταν αρνητικά.

Τα τελευταία έξι χρόνια η εταιρεία επένδυσε περί τα 250 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και των κέντρων διανομής προϊόντων σε Ελλάδα και Κύπρο και σύμφωνα με την κ. Αθανασίου, οι επενδύσεις θα συνεχιστούν προκειμένου η εταιρεία να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική.

Επίσης η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όπως τόνισε η κ. Αθανασίου, μετέφερε την παραγωγή περίπου 110 κωδικών στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η μεγάλη πλειοψηφία των προϊόντων της εταιρείας παράγεται στην Ελλάδα και ειδικότερα στην κατηγορία των τροφίμων πάνω από το 70% των προϊόντων παράγεται στα εργοστάσια της Ελλάδας. Στόχος της διοίκησης είναι η εταιρεία να παραμείνει ανταγωνιστική ώστε να συνεχίσει να παράγει τους υπάρχοντες κωδικούς προσθέτοντας ωστόσο και νέους.

Παράλληλα, η εταιρεία κατάφερε να μειώσει τα κόστη ενώ δεν προχώρησε σε μειώσεις μισθών και απολύσεις συνεχίζοντας να απασχολεί 850 εργαζόμενους σε Ελλάδα και Κύπρο. Όσον αφορά στις τιμές των προϊόντων, από την έναρξη της κρίσης, τις έχει μειώσει μεσοσταθμικά κατά 11%.

Η κ. Αθανασίου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης και στόχος της διοίκησης είναι η εταιρεία να είναι έτοιμη ώστε να προχωρήσει μπροστά.

Όσον αφορά στις δράσεις της εταιρείας για την αειφορία η κ. Αθανασίου ανέφερε ότι το ζητούμενο για την Unilever είναι να αποδείξει ότι οι αειφόρες, περιβαλλοντικές πρακτικές και οι θετικές κοινωνικές δράσεις, όχι μόνο δεν είναι σε βάρος των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά ανοίγουν νέους δρόμους στην καινοτομία, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων -οικονομικών και φυσικών- και ισχυροποιούν τη σύνδεση της εταιρείας και των μαρκών με την κοινωνία και τους πολίτες.

Το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης της Unilever, παγκόσμια, έχει στόχο να απαντήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων. Περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες δράσεων με απόλυτα μετρήσιμους στόχους προόδου έως το 2020:

  • Βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής περισσότερων από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπων.
  • Μείωση κατά 50% του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων της.
  • Προμήθεια του 100% των πρώτων υλών από αειφόρες πηγές και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Διαβάστε ακόμη:

H πρώτη γυναίκα CEO της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

Το ανθρωποκεντρικό μοντέλο εργασίας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

Οι 25 καλύτερες εταιρείες για να εργαστείς