Stasher: Το «Airbnb για βαλίτσες» κάνει θραύση στο εξωτερικό και τώρα έρχεται στην Ελλάδα

Stasher: Το «Airbnb για βαλίτσες» κάνει θραύση στο εξωτερικό και τώρα έρχεται στην Ελλάδα

Ο Aντονι Κόλλιας εξηγεί στο Fortune πώς η Stasher κατάφερε να κερδίσει τους ταξιδιώτες και να τους διευκολύνει στις μετακινήσεις τους.

Λίγο πολύ σε όλους έχει τύχει να περιμένουν σε κάποιο αεροδρόμιο με τις ώρες προκειμένου να επιβιβαστούν στην επόμενη πτήση. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, να μπορούσατε να τριγυρίσετε για λίγο στην εκάστοτε πόλη και να θαυμάσετε τα περίφημα αξιοθέατά της ή να πάρετε μία μικρή γεύση από τον πολιτισμό της, χωρίς να έχετε το άγχος των αποσκευών σας;

Η Stasher έκανε αυτή την ιδέα πραγματικότητα με σκοπό να αποβάλλει από πάνω σας το «βάρος» των αποσκυεών από το ταξίδι σας.

Πώς; Μπαίνοντας στην πλατφόρμα της Stasher, με μερικά απλά βήματα, μπορείτε να προσδιορίσετε τον τόπο και τον χρόνο της άφιξης και της αναχώρησή σας, τον αριθμό των αποσκευών σας και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σας παρουσιάζονται οι υποψήφιοι «οικοδεσπότες», τοπικά καταστήματα σε γνωστά ξενοδοχεία των πόλεων, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα που εσείς θα ορίσετε, τα υπάρχοντά σας.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε 15 σημεία της Ευρώπης, ανάμεσα σε αυτά το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη, ενώ φέτος το καλοκαίρι «κάνει την εμφάνισή της» και στην Αθήνα.

Πίσω από την ιδέα αυτή κρύβεται ο ελληνικής καταγωγής Άντονι Κόλλιας, ο Jacob Wedderburn-Day και ο Matt Majewski, οι οποίοι σπούδασαν, εργάστηκαν και ζουν σήμερα στο Λονδίνο και μέσα από τις δικές τους εμπειρίες αποφάσισαν να δημιουργήσουν την υπηρεσία με σκοπό να διευκολύνουν περισσότερο τους ταξιδιώτες στις μετακινήσεις τους.

Άντονι, Matt, Jacob
Άντονι, Matt, Jacob
Άντονι, Matt, Jacob

«Η εταιρεία διαθέτει μία άριστη πολιτική ασφάλειας, και ο πελάτης δεν χρεώνεται επιπλέον για την εγγύηση των αποσκευών του», δηλώνει στο Fortune, ο ένας εκ των ιδρυτών, Άντονι Κόλλιας. Η τιμή για κάθε αποσκευή για τις πρώτες 24 ώρες είναι έξι λίρες και για επιπλέον 24 ώρες η χρέωση είναι πέντε λίρες, ενώ κάθε βαλίτσα που αποθηκεύεται μέσω της Stasher ασφαλίζεται αυτόματα για πάνω από 800 ευρώ.

«Παρών» και στην ελληνική πρωτεύουσα

Αφορμή για την έλευση του Stasher στη χώρα μας δεν είναι άλλος από τον τουρισμό: «H Αθήνα διαθέτει πολλά αξιοθέατα και θεωρούμε ότι θα εξυπηρετήσει αρκετά τους τουρίστες που θέλουν να κάνουν μία βόλτα στην ελληνική πρωτεύουσα για κάποιες ώρες, χωρίς να έχουν το άγχος των αποσκευών τους. Άλλος ένας ακόμη λόγος είναι ότι λάβαμε πρόσφατα χρηματοδότηση από το ελληνικό fund Venture Friends και έχοντας αυτό ως πλεονέκτημα θεωρήσαμε σωστό να γνωρίσουμε την ελληνική αγορά», σημειώνει ο Άντονι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Stasher ξεκίνησε το 2015 πιλοτικά στο Λονδίνο και έπειτα από την πρώτη της χρηματοδότηση από ένα ξένο fund, «άνοιξε» για το κοινό τον επόμενο χρόνο, ενώ σήμερα απασχολεί 13 άτομα.

Επόμενος σταθμός;

Σύμφωνα με τον Άντονι, σκοπός της Stasher είναι να επεκταθεί έως το τέλος του καλοκαιριού στον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ιαπωνία: «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε B2B συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, καθώς και να έχουμε “παρουσία” σε όλες τις χώρες με τοπικούς συνεργάτες».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει τμήμα development στην Αθήνα, ενώ αυτό το διάστημα αναζητά Front-end Developer.

Σε περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε σε κάποιες από αυτές τις χώρες του κόσμου δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε την Stasher και να περιπλανηθείτε στον προορισμό σας χωρίς πολλά…βάρη!